Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes – “Huilie huilie”

© CPU – Stijn Verbruggen

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de Nederlandse punkrockband namelijk een nieuw album aan. Infocalyps bestaat uit acht songs waarvan ze wekelijks eentje zullen loslaten op de buitenwereld. De titel van het album doelt op een tsunami van informatie waarbij amper nog te onderscheiden is wat echt en wat nep is.

Nog geen twee minuten duurt het harde pestpleidooi van frontman Marco Roelofs, “Huilie huilie”. Huilen, janken, zelfmedelijden … We kunnen uit de song niet goed afleiden of hij er nu begrip voor toont of niet. Wat wel duidelijk wordt, is dat de heren corona deze keer niet naar voor wilden laten komen in de single. Een begrijpelijke keuze aangezien het virus ervoor zorgde dat de band hun passage op het Hasseltse Pukkelpop vaarwel mocht fluiten. Toch konden de Nederlanders het niet laten om een kleine knipoog te geven naar de pandemie door het te hebben over een bubbel die in koor meezingt.

Zoals gewoonlijk zorgt Heideroosjes voor een refrein dat de komende dagen niet meer uit je hoofd te krijgen is. Met een catchy geheel van scheurende gitaren en harde drums tonen de heren dat ze hun scherpte nog niet verloren zijn. Een korte en stevige punksong zoals we dat wel vaker van Heideroosjes krijgen. De band heeft naar eigen zeggen nieuwe creativiteit verworven tijdens het afgelopen coronajaar: ‘Covid-shit kan onze show op Pukkelpop kapot maken, maar het krijgt onze creativiteit niet klein. Sterker: het levert nieuwe inspiratie op! Nieuwe muziek? YES!’

Wij zijn alvast benieuwd naar wat de rest van hun muzikale openbaring ons zal brengen.Vanaf 24 september staan alle songs online en vanaf dan is het werk ook verkrijgbaar op vinyl.

Facebook / Twitter

 

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Cheapskate"

Wie Australië zegt, zegt woestijnen vol zand en wilde beesten. Misschien dat de knapen van Dune Rats daar inspiratie voor hun bandnaam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

PARKS - Moloko Express (★★★): Weerstandloze wervelwind

Het is geen geheim dat we bij Dansende Beren houden van een portie verse muzikale honing. Zeker niet als die nieuwe lading…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Dirk Neukt Het Systeem"

Heideroojes weet van geen ophouden. Was de band een paar jaar geleden nog dood, begon het toch weer een beetje te kriebelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.