banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream Theater – “The Alien”

© Rayon Richards

Hoho! De eerste single van het nieuwe album van Dream Theater! Daar zeggen we al onze plannen voor af – sorry, schatje, we gaan wel een andere keer eten bij Peter Goossens – en we zetten er ons eens goed voor. We slaan zelfs de gebruikelijke intro over, want, komaan, we hebben het hier over Dream Theater. Meteen over naar de actie, dus.

Met z’n negen minuten en 32 seconden mag je “The Alien” alvast niet verwachten op de radio. De furieuze intro, die het muzikale equivalent moet zijn van Mike Tyson die je in een hoek bedelft onder de slagen, helpt ook niet. Pas na een dikke minuut nemen de vijf progmetalgiganten wat gas terug en krijgt John Petrucci de ruimte om even uit te breken met een typische, wijds uitwaaierende solo. Waarna James LaBrie gemeen en dreigend invalt. Iets voorbij halverwege trakteert Petrucci op alweer zo’n typisch melodieuze solo, gevolgd door Rudess die met een rotvaart over zijn synth raast. Ondertussen doet Mangini vermoeden dat hij over vijf ledematen beschikt in plaats van de gebruikelijke vier. Tjonge.

Het enige waar we kritisch over kunnen zijn, is dat een degelijke riff ontbreekt. En we houden zo van riffs. Het nummer is dan ook opgebouwd rond twee oude drumdemo’s van de buitenaards (see what we did there?) getalenteerde Mike Mangini. In 17/16, als we het goed begrepen hebben. Voor het nieuwe album ging de groep ermee aan de slag en maakte er een vintage Dream Theater-nummer van dat zowat alle kanten uitstuitert. Benieuwd wat de opvolger zal brengen.

Het album A View From The Top Of The World komt uit op 22 oktober. En het titelnummer duurt 20 minuten en 24 seconden. Dat wordt weer dolle pret!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Connan Mockasin - Jassbusters Two (★★): Meer jass, minder busters

Jassbusters (2018) was een opvallende afslag op het artistieke pad van Connan Mockasin, de muziekwerelds favoriete witharige creep uit Nieuw-Zeeland. Dit conceptalbum,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dream Theater – A View From The Top Of The World (★★★★): Adembenemend

We weten niet waarom, maar we herinneren ons nog haarfijn dat moment in 1997 toen we na de eerste beluistering van Falling…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.