Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Darkness – “Motorheart”

© CPU – Chris Stessens

De carrière van de Britse band The Darkness is voornamelijk gebouwd op hun heerlijk rockende debuutsingle “I Believe In A Thing Called Love” en het bijhorende album Permission To Land (2003). Deze knaller is intussen bijna twintig jaar oud en een tijdelijke split zorgde ervoor dat de band het momentum van hun eerste twee albums (en een geweldige extra kerstsingle) wat verloor. Sinds de reünie in 2011 heeft de groep rond zanger/gitarist Justin Hawkins nog met de regelmaat van de klok nieuw, over-the-top werk uitgebracht. Later dit jaar komt een opvolger van het in 2019 verschenen Easter Is Cancelled. Met “Motorheart” wordt alvast de eerste single losgelaten. Fans van The Darkness kunnen blij zijn, want die klinkt 1.000% als hun favoriete groep op speed. Fijnproevers die de kopstem van Hawkins en de gezwollen muziek van de band niet kunnen verdragen, klikken nu best even door naar een recensie van subtieler werk (deze bijvoorbeeld).

“Motorheart’ trapt af met een snijdende riff en bombastisch koorgezang. Het duurt niet lang alvorens de groep het gaspedaal helemaal instampt en in een stormloop schiet die nog het meest doet denken aan een lightversie van “Damage Inc.” van Metallica. Hawkins zingt met zijn gekende falsetto een schunnige tekst over een gespannen relatie met een droid. Wanneer hij in de brug versterking krijgt van zware koorzang, wanen we ons helemaal in een nummer van Queen. De groep voorziet de single helaas niet van een geweldig refrein, waardoor “Motorheart” toch een beetje onderdoet voor eerdere meezingers. The Darkness schiet in het nummer veel kruit in het rond, maar mist hier toch het doel. Een nerveuze solo en een grappig parlando houden het nummer nog even interessant, tot de band na een finale uitbarsting vertraagt en de motor rustig stil legt.

Met “Motorheart” brengt The Darkness een heftige single. De combinatie van het snelle ritme en de hoge zang klinkt alsof Metallica en Queen een krijsende liefdesbaby hebben gemaakt. Afhankelijk van hoe succesvol je die combinatie vindt, zal je wel of niet wild worden van “Motorheart”.

Het album Motorheart staat gepland voor 15 oktober, op 13 januari staat de band op het podium van Trix.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

171 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Morbid Saint - Swallowed by Hell (★★): Hereniging bezoedelt nalatenschap

Aan het einde van de jaren tachtig stuitte het destijds razend populaire thrashmetalgenre op zijn natuurlijke limieten. Bands zoals Megadeth en Metallica,…
InstagramLiveRecensies

The Darkness @ Ancienne Belgique (AB): Al twintig jaar met de versterker op elf

‘Bestaan die nog?’ is de eerste bedenking die je maakt wanneer je hoort dat de Engelse hardrockband The Darkness momenteel langs concertzalen…
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.