Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grandmas House – “Golden”

© Rosie Carne

Het wordt hoog tijd dat we Grandmas House eens de aandacht geven dat het verdient. Het drietal uit Bristol zal op 15 oktober een eerste ep uitbrengen nadat ze eerder al een vijftal liedjes rustig door de internetgolven lieten dobberen. Je moet het momentum soms juist kiezen en we gokken dat die van Grandmas House nu wel is gekomen. Een van de leden heeft zelfs Belgische roots en dan weet je dat we de band nauwlettend in de gaten moeten houden. De groep bracht in februari vorig jaar een debuutsingle uit en met een eerste ep op komst, volgt er ook een gloednieuwe single. “Golden” kan zowat de beste song zijn die ze tot dusver uitbrachten.

Net zoals vele muziekgroepen tegenwoordig, maakt Grandmas House gebruik van de revival binnen de postpunk. Toch is het geheel op “Golden” veel vuiler dan sommige postpunkbands durven brengen en dus kunnen we ook zeggen dat het meer naar punk neigt. De song is een aanklacht tegen de overheid en grote bedrijven die elkaar rijker maken en terwijl de wereld vernielen. Die furiositeit hoor je ook door de vettige gitaren, de agressieve vocals en vooral de trage intensiteit die erg bitter overkomt. “Golden” kan dus voor Grandmas House wel het gouden ticket naar een groter publiek zijn.

3365 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zella Day - "Golden"

De Amerikaanse Zella Day wist het met de alt-pop singles “Hypnotic” en “East of Eden” in 2015 behoorlijk goed te doen, maar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miles Wesley - "Golden"

Dat hiphop en pop goed samenpassen, hebben we in het verleden al vaker mogen ondervinden en zo is het zeker niet verrassend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camille Camille - "Golden"

Camille Camille nam in 2019 deel aan StuBru’s De Nieuwe Lichting. Ze won die wedstrijd niet, maar het bleek wel de springplank…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.