Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deep Throat Choir – ”Alchemilla”

De naam deed je misschien twee keer kijken, maar het Deep Throat Choir houdt zich toch echt bezig met muziek. En dat doen ze al bijna tien jaar. In 2013 richtte Luisa Gerstein het vrouwenkoor op vanuit de simpele passie om muziek te maken die enkel bestaat uit de essentie: stemmen en drums. Het koor groeide en groeide, en hoe meer stemmen erbij kwamen, hoe complexer de melodieën en hoe voller de harmonieën klonken. Na met veel uiteenlopende artiesten te hebben samengewerkt, brachten ze in 2017 hun debuutalbum Be Ok uit, met drie originele composities en daarnaast covers van onder andere Amy Winehouse en “Stonemilker” van Björk; een van de uitblinkers op het album.

‘Na ruim vijf jaar samen gezongen te hebben, en na een album van voornamelijk covers, voelde het nu als de logische stap om samen onze eigen muziek te maken’, aldus Gerstein. Deze nieuwe benadering en eigen creativiteit is duidelijk te horen in de nieuwe single “Alchemilla”. De dames zingen niet alleen als collectief; er is ook genoeg ruimte voor kleinschalige samenzang en zelfs solozang, iets wat eerder nauwelijks voorkwam. Naast de stembanden worden ook de instrumenten op een vernieuwde manier ingezet. De percussie is levendig en gevarieerd, en er zijn zelfs een piano en andere snaarinstrumenten te horen. Omdat het koor zo groot is, zijn er genoeg stemmen om continu af te wisselen en de focus te verleggen van individu naar collectief.

Een zeer sterke comeback van dit bijzondere koor. De minpunten van solozang, die koren snel ondervinden en de muziek soms wat eentonig maken, worden hier heel goed vermeden, terwijl de voordelen van met zoveel mensen muziek maken juist op een sublieme manier worden ingezet. Naast de single heeft het koor ook een videoclip uitgebracht, geregisseerd door Nina Ryner. Net als de muziek is de video hypnotisch, met compositie en kleurgebruik dat sterk doet denken aan tarotkaarten, die net als de songtekst een uitweg kunnen bieden. Het tweede album In Order to Know komt naar alle waarschijnlijkheid uit op 3 december.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Björk & ROSALÍA - "Oral"

Vorig jaar bracht Björk met Fossora uit een zeer persoonlijke en nog steeds overtuigende plaat uit. De IJslandse muzikante maakt al van in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.