Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “All Of This” (feat. Guilty Beatz)

© CPU – Nathan Dobbelaere

De carrière van Jorja Smith nam een aanzienlijke vlucht na de release van haar single “Blue Lights” en de daarop volgende debuutplaat Lost & Found. Dat album bracht haar letterlijk naar alle hoeken van de wereld en zorgde ervoor dat het ooit verlegen meisje uitgroeide tot een sterke vrouw. Na enkele geslaagde singles waarop onder meer Popcaan en Burna Boy te horen waren, werd het wel weer tijd voor wat meer Jorja. Dat kwam er in de vorm van het acht nummers tellende Be Right Back, dat slechts een appeltje voor de dorst bleek. De Britse meende wat ze zei en zo kan ze vandaag weer een liedje aan haar waslijst met samenwerkingen toevoegen.

Smith ontmoette Guilty Beatz tijdens een schrijfsessie in Jamaica waarna de eerste zaadjes voor “All Of This” geplant werden. Toch duurde het tot de eerste lockdown voor het nummer echt vorm kreeg, wat uiteindelijk gebeurde via heel wat WhatsApp-berichtjes. Guilty Beatz herken je aan de typische amapiano-invloeden, een genre uit Zuid-Afrika dat deep house, jazz en lounge combineert en waarop je heel wat fijne synths en weelderige baslijntjes hoort. Dat horen we ook terug op “All Of This”, waarop de stem van Jorja Smith voor een aangenaam contrast zorgt. De Afrikaanse ritmes geven een verfrissende toets aan het nummer terwijl de Britse zoals altijd alle verwachtingen vervult en ons alleen al met haar prachtige stem in haar greep heeft. In de bridge lijkt het landschap te veranderen, waarna de temperatuur duidelijk een aantal graden stijgt. “All Of This” zou niet misstaan in donkere clubs, maar komt ook schitterend tot z’n recht in de vertrouwelijkheid van je kamer met een koptelefoon op je oren.

Goed nieuws voor de fans van Jorja Smith want de Britse zangeres zou volgend jaar met een volwaardige tweede plaat komen en dat nieuwe tijdperk wordt met “All Of This” alvast goed ingeluid.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sasha Keable - "Killing Me" (feat. Jorja Smith)

Bij de ene artiest betekent binnenkort een onbepaald moment in de toekomst, maar een zeldzaam fenomeen doet zich voor wanneer die artiest…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jorja Smith - Be Right Back (★★★½): Een kleurrijk intermezzo

Dat ze ooit frappuccino’s en lattes maakte in Starbucks lijkt een herinnering uit ver vervlogen tijden voor de Britse nachtegaal die we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.