Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kills Birds – “Rabbit”

© Cheryl Georgette

Als je persoonlijk wordt uitgenodigd door Dave Grohl om in zijn Studio 606 muziek op te nemen, dan ben je goed bezig. Het overkwam Kills Birds na de release van hun debuutplaat in 2019. Grohl was fan van de furieuze vocals van de uit Bosnië afkomstige frontvrouw Nina Ljeti. Het album is ondertussen in kannen en kruiken en met “Rabbit” brengt de band daar een eerste single van. Married verschijnt op 12 november via Royal Mountain Records en we kunnen nu al stellen dat dit een geanticipeerde release is.

“Rabbit” duurt nog geen twee minuten en kan dus ook niet vervelen. Het nummer knalt al snel door de geluidsmuur door de intensiteit waarmee het opent. Eens Ljeti haar strottenhoofd openzet, is het hek helemaal van de dam. Er volgt een kleine rustpauze om daarna volledig onstuimig tekeer te gaan. De frontvrouw laat zich op deze single gelden met haar agressieve zangstijl, maar ook muzikaal is de punk strak. Daarnaast is het refrein redelijk meezingbaar, of beter gezegd meebrulbaar, om dan op het eind de ketenen los te laten en de gitaren te laten gieren. Boeiend begin van de plaat, want deze “Rabbit” is ook de opener van het album dat later verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3253 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.