Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie – “Stranger In My Skin”

Romanie kan terugkijken op twee turbulente jaren. Niet alleen maakte de Belgische singer-songwriter een debuutep, ze verhuisde ook naar het zonnige Melbourne. Op 13 augustus komt haar tweede ep uit, Little Big Steps. Daar konden we al twee singles van horen: “Fake Friends” en “I’m Anything (But Myself Around You). Deze “Stranger In My Skin” is een laatste voorproefje. Ondersteund door mensen als Isaac Barter (bekend als masteraar van onder meer Vance Joy) staat Romanie steviger in haar schoenen als ooit.

In dit broze dromerige indiepopnummer stelt ze zich kwetsbaar op. Ze beschrijft de gevoelens die door haar heen gingen tijdens die lange periodes van eenzaamheid in een ver land. Naast een persoonlijk relaas wil ze meegeven dat je je soms ook níet zo goed mag voelen. De ep zal het muzikale equivalent van een Bildungsroman worden en daar past dit nummer erg goed tussen.

Muzikaal kabbelt het nummer rustig door. De refreinen hebben een zeker meeneuriegehalte en ertussen horen we een melancholisch gitaartje, waar de lichte stem van Romanie goed bij past. Naarmate het einde nadert bloeit het nummer meer open en met een geslaagd einde is “Stranger In My Skin” een zomers liedje dat niet misstaat in de meer gevoelige sfeerlijstjes.

Little Big Steps komt uit op 13 augustus.

Facebook / Instagram / Officiële website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Whitford - "Linoleum" (feat. Phoebe Bridgers & Eva B. Ross)

Harrison Whitford is gitarist bij de begeleidingsband van indiepopprinses Phoebe Bridgers. Hij werkt graag samen met andere muzikanten, want eerder droeg hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.