Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie – “Stranger In My Skin”

Romanie kan terugkijken op twee turbulente jaren. Niet alleen maakte de Belgische singer-songwriter een debuutep, ze verhuisde ook naar het zonnige Melbourne. Op 13 augustus komt haar tweede ep uit, Little Big Steps. Daar konden we al twee singles van horen: “Fake Friends” en “I’m Anything (But Myself Around You). Deze “Stranger In My Skin” is een laatste voorproefje. Ondersteund door mensen als Isaac Barter (bekend als masteraar van onder meer Vance Joy) staat Romanie steviger in haar schoenen als ooit.

In dit broze dromerige indiepopnummer stelt ze zich kwetsbaar op. Ze beschrijft de gevoelens die door haar heen gingen tijdens die lange periodes van eenzaamheid in een ver land. Naast een persoonlijk relaas wil ze meegeven dat je je soms ook níet zo goed mag voelen. De ep zal het muzikale equivalent van een Bildungsroman worden en daar past dit nummer erg goed tussen.

Muzikaal kabbelt het nummer rustig door. De refreinen hebben een zeker meeneuriegehalte en ertussen horen we een melancholisch gitaartje, waar de lichte stem van Romanie goed bij past. Naarmate het einde nadert bloeit het nummer meer open en met een geslaagd einde is “Stranger In My Skin” een zomers liedje dat niet misstaat in de meer gevoelige sfeerlijstjes.

Little Big Steps komt uit op 13 augustus.

Facebook / Instagram / Officiële website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.