Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Marble – “Somewhere”

© Ashley Leahy

Black Marble is het project van Chris Stewart, een muzikant en producer uit Brooklyn. Hij richtte het op in 2012 en bracht meteen een vijftiental nummers uit. Zijn donkere en obscure stijl viel bij veel New Yorkers in de smaak. Stewart woont ondertussen al enkele jaren in San Fransisco. Daar werd hij geïnspireerd door het zonnige klimaat, de unieke berglandschappen en het gedrag van de inwoners. Black Marble klonk plots stukken warmer en melodieuzer. Zeker op Bigger Than Life, waar de vocalen van Stewart duidelijker dan ooit tevoren uit de mix kwamen. Of het nieuwe album even helder zal klinken, komen we vandaag al voor een stukje te weten.

De eerste single van het album is het dansbare “Somewhere”. De analoge synths zijn zoals altijd aanwezig en die worden aangevuld door andere coldwave elementen. Na iets langer dan een minuut schakelt Stewart plots een versnelling hoger. De transitie naar de jaren 80 is nu compleet. Zoals veel recente Black Marble nummers beschrijft “Somewhere” een plek waar mensen even aan de dagelijkse sleur kunnen ontsnappen. Het is opvallend hoe Stewart steeds vaker herkenbare en minder persoonlijke thema’s hanteert. Daarnaast is er op muzikaal vlak geen enkel somber moment te bespeuren, wat ook vrij ongewoon is. Er is zelfs een minder lange radioversie van het lied beschikbaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist:

 1. Somewhere
 2. Bodies
 3. Royal Walls
 4. Try
 5. The Garden
 6. Say It First
 7. Streetlight
 8. Ceiling
 9. Ship to Shore
 10. Preoccupation
 11. Brighter and Bigger

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze ft. Octavian - "Somewhere"

Naast elkaars neef zijn Guillaume en Jonathan Alric ook producers en regisseurs. Met The Blaze bundelden ze hun krachten, en dat leverde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Marble - "One Eye Open"

Black Marble, het muzikaal project van Chris Stewart, kent zijn oorsprong in het bruisende New York City. Daar creëerde de muzikant twee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Otherkin – “All That Remains Won’t Be The Same”

Mogen we stilaan het tweede album van Otherkin verwachten? Het lijkt van wel. Na de release van hun single “Tombstone” vorige maand,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.