Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles On Our Own Clock – “Dune Dance” & “Ngikhethile”

De pandemie heeft veel slechte dingen met zich meegebracht, maar deed artiesten ook creatief uit de hoek komen. Dat leverde ons het nieuw woord ‘lockdownalbum’ op, waarvan het ene exemplaar al beter was dan het ander. Binnenkort verschijnt On Our Own Clock, een album dat hors-catégorie belooft te zijn. Voor het noodlot toesloeg, stond er namelijk een bijzonder project in de steigers. Muzikanten uit Senegal, Zuid-Afrika en Londen zouden namelijk een collectief vormen en een album opnemen in de creatieve broeihaard Total Refreshment Centre. Dat ging niet door, maar dankzij de wonderen van het internet is er op afstand toch een album kunnen ontstaan.

On Our Own Clock zal op 3 september verschijnen via Mushroom Hour Half Hour en Total Refreshment Centre Recordings en er zullen maar liefst veertien muzikanten op te horen zijn. De leden van het collectief drukken allemaal hun stempel op de plaat en die is vooral beïnvloed door de thuishaven van de muzikanten: de traditionele instrumentale muziek uit Senegal, de boeiende en bruisende Zuid-Afrikaanse jazzscene en de muzikale smeltkroes die Londen is.

Om ons een eerste voorproefje te geven van het album, zijn er al twee singles uitgebracht: “Dune Dance” en “Ngikhethile”. De eerste is een lijvige instrumentale compositie die bijzonder gelaagd klinkt en continu nieuwe paden betreedt. Het nummer is avontuurlijk, maar is met een verbazingwekkende souplesse gemaakt. “Ngikhethile” klinkt daarentegen een stuk dreigender. De mysterieuze, maar stuwende blazers creëren een spannende basis voor een gepassioneerde zangpartij en grommende synths. Beide nummers klinken bijzonder hedendaags en belichten de verscheidenheid aan muzikanten en diens ideeën die dit album rijk zijn. On Your Own Clock zal zeker en vast een veelzijdig album worden.

Het collectief op On Our Own Clock bestaat uit:

Alabaster de Plume – Saxofoon
Asher Gamedze – Drums
Damola Owolade – MC
Danalogue – Synthesizer, piano en saxofoon
Grandmaster CAP – MC
Lex Blondin – Drumcomputer
Mpumelelo Mcata – Elektrische gitaar
Nosisi Ngakane – Zang
Siya Makuzeni – Trombone en zang
Tarang Cissoko – Kora
Tebogo Austebza Sedumedi – Elektrische bas
Theon Cross – Tuba
Yahael Camara Onono – Percussie
Zoe Molelekwa – Keyboard en Wurlitzer

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Theon Cross - "Wings"

Als we aan Londense jazz denken, dan denken we aan Theon Cross. Naast lid van Sons Of Kemet is hij op zich…
InstagramLiveRecensies

Jazz Middelheim (Dag 2): Meer dan jazz alleen

Zoals major festivals met ‘rock’ of ‘pop’ in hun naam breder programmeren dan de respectievelijke genres, geldt hetzelfde voor jazzfestivals. Tijdens dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.