Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Myrwood – “Berlin Boundaries”

© Rein Kooyman

Gehuld in zwart probeert de Nederlandse Myrwood de wereld te veroveren en haar demonen te verjagen. Dat doet ze met filmische en elektronische composities die steeds een zekere duisternis met zich meedragen. Met synthesizers en haar mysterieuze stem neemt de artieste ons mee naar een verleidelijke, doch koele en afstandelijke wereld. Op “Berlin Boundaries” vervagen de grenzen en lijken dag en nacht in elkaar op te gaan. Voor de productie werkte Myrwood samen met Michiel De Maeseneer die eerder zijn strepen verdiende als producer van onder meer Balthazar, Warhaus en Sylvie Kreusch en ook zijn invloeden lijken lichtjes door te sijpelen op de nieuwe single van Myrwood. 

Al vanaf de eerste seconden worden we ondergedompeld in een donkere wereld waar de zon slechts zelden haar stralen heen stuurt. Voorzichtig ingebed in de elektronische productie vinden we een zachte stem die ons meteen weet te intrigeren. Het nummer weet gedurende drie minuten de kille sfeer, die we maar al te vaak associëren met de Duitse hoofdstad, te vertalen in de productie. Het is ook net die filmische kwaliteit die ons weet te overtuigen.  

City Soundscape, het debuutalbum van Myrwood, verschijnt op 5 augustus. 

Facebook / Instagram / Website 

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Myrwood - "For a Night"

Nu dat de dagen aanzienlijk verkorten, komt muziek bij kaarslicht niet ongelegen. De smaakvolle specerijen waarmee Myrwood haar composities kruidt, schuifelen echter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.