InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Gratis”

© Thomas Verbruggen

Ondertussen is het al bijna 21 jaar geleden dat Baz de microfoon vastnam. In 2017 besloot hij, net nadat hij samen met Wits een ep uitbracht, te stoppen met rappen. Hij zou zich achter de schermen gaan bezig houden en artiesten ondersteunen, maar hiphop is een verslaving waar je maar moeilijk vanaf raakt en in 2020 hervalt Baz. Resultaat? Ondertussen bracht hij onder andere “Blij”, samen met WIM, uit. Ook bracht hij in samenwerking met Tenshun en Kern Koppen “Oef” uit. Op “Gratis”, een rustig nummer met een oldschool beat,  heeft Baz geen gezelschap.

Beheerst, héél beheerst rapt Baz. Waar sommige hiphopnummers zich kenmerken door flows die enorm vaak wisselen, is Baz op “Gratis” daar de tegenpool van. “Gratis” kan je monotoon noemen, in de beste betekenis dat het woord kan hebben. Dat Baz het nog altijd voortreffelijk kan, bewijzen zijn rijmschema’s en de opbouw van zijn teksten. Soms speelt hij met korte klanken, lettergrepen en woorden en wat later met één of meerdere zinnen. Dat zorgt voor wat variatie, waardoor “Gratis” niet saai of eenduidig is. Tevreden, zo kijken we naar “Gratis” terug. Het is een goed nummertje, maar niet subliem. Hopelijk toont Baz binnenkort op album of ep nog eens hoe veelzijdig hij wel is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

34 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Bergtop” (feat. Gewoon Tom, Roncha, Tenshun & Walter Ego)

De ouderdomsdekens van de Belgische hiphop hebben er, zo lijkt het toch, terug zin in gekregen. Bij Baz, die al sinds de…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single WIM & Toma Beats – “Kampioenen”

Ouderdomsdeken WIM, die als sinds 1997 actief is, bracht in totaal al zeven albums uit: drie met zijn liveband PhilliBustasPLUS en vier…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Oef” (feat. Tenshun & Kern Koppen)

Sinds de eeuwwisseling draait Baz al mee in het Nederlandstalige hiphopcircuit. In 2006 werd zijn single “Zomer” met Pita, Shockproof en Drei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.