banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Oef” (feat. Tenshun & Kern Koppen)

© Tomas Verbruggen

Sinds de eeuwwisseling draait Baz al mee in het Nederlandstalige hiphopcircuit. In 2006 werd zijn single “Zomer” met Pita, Shockproof en Drei door Radio Donna (nu MNM) opgepikt als zomerhit. Hierna liet Baz drie albums en wat singles op de wereld los om in 2017 de microfoon aan de haak te hangen en achter de schermen te gaan werken. In 2020 begon het bij Baz opnieuw wat te kriebelen. Eerder dit jaar was er de single “Blij”, met WIM, en nu is er “Oef”, met de Nederlandse ervaren rot Tenshun en het minstens even ervaren duo Kern Koppen. Op “Oef” wordt er menigmaal met dubbelzinnigheden en spreekwoorden gespeeld. Dit tekstueel spelletje vindt plaats op een simpele old school beat van producer Versatell. “Oef” is een staaltje rauwe hiphop waarvan je hoofd spontaan op de maat begint te bewegen.

De samenwerking tussen de vier heren verloopt soepel. De microfoon wordt snel doorgegeven en de vier tonen hun kunnen en komen zelfzeker over. Na een paar verzen weerklinkt er ‘Oef’, wat zeker bij de eerste keer voor een ietwat onwennige situatie zorgt. Het went echter snel en heeft iets komisch, maar zonder was de single niet minder goed. “Oef” heeft een ietwat funky, catchy refrein. ‘Bijt op je lippen zo van oef, always on the move’, klinkt het. Baz ‘zet het weer op punt als een obelisk’ en ‘ongelovige thomassen geloven hun ogen niet’ bij het luisteren de van single. “Oef” is prachtige, authentieke hiphop: niet te veel grootspraak, niet te veel drugs, veel te veel harde bars.

Baz: Facebook / Instagram

Tenshun: Instagram

Kern Koppen: Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Gratis”

Ondertussen is het al bijna 21 jaar geleden dat Baz de microfoon vastnam. In 2017 besloot hij, net nadat hij samen met…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Bergtop” (feat. Gewoon Tom, Roncha, Tenshun & Walter Ego)

De ouderdomsdekens van de Belgische hiphop hebben er, zo lijkt het toch, terug zin in gekregen. Bij Baz, die al sinds de…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single WIM & Toma Beats – “Kampioenen”

Ouderdomsdeken WIM, die als sinds 1997 actief is, bracht in totaal al zeven albums uit: drie met zijn liveband PhilliBustasPLUS en vier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.