Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low – “Disappearing”

© Nathan Keay

Het is al van 1994 geleden dat Low hun debuutalbum uitbracht. Op I Could Live In Hope vinden we geweldige nummers als “Lullaby” en “Words” terug en sindsdien brachten Alan Sparhawk en Mimi Parker nog twaalf albums uit. Binnenkort verschijnt de dertiende langspeler van Low en dat voor het eerst in duovorm, aangezien Steve Garrington de groep verliet. Recentelijk brachten ze al het veelbelovende “Days Like These” uit en ondanks dat de groep na al die jaren nog steeds met mooie melodieën, trage tempo’s en minimalistische arrangementen komt, heeft Low toch een verfrissende facelift gehad waardoor de muziek nu wat elektronischer klinkt.

Zware, donkere elektronica vormt de basis van het nieuwe “Disappearing” en dat staat in contrast met de dromerige, meerstemmige zang van Alan en Mimi. Het lied voelt heel weemoedig aan waardoor je na enkele luisterbeurten nood hebt aan iets dat toch een beetje vrolijker is. Desondanks is “Disappearing” wel een goed nummer (waarin er veel met weinig ingrediënten wordt gedaan) en kan je je er helemaal in verliezen.

Op 10 september verschijnt HEY WHAT. Op 4 mei 2022 speelt Low in de Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Low: ‘Veel gitaarmuziek vandaag de dag is helaas nogal behoudsgezind’

Slowcoreband Low bestaat uit het koppel Mimi Parker en Alan Sparhawk. De twee kennen elkaar al sinds hun negende, zijn bijna drie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low - "More"

Low is een band die langer meegaat dan de gemiddelde huiskat: ze onstond namelijk al in 1993, in Duluth, Minnesota. Dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.