Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low – “Disappearing”

© Nathan Keay

Het is al van 1994 geleden dat Low hun debuutalbum uitbracht. Op I Could Live In Hope vinden we geweldige nummers als “Lullaby” en “Words” terug en sindsdien brachten Alan Sparhawk en Mimi Parker nog twaalf albums uit. Binnenkort verschijnt de dertiende langspeler van Low en dat voor het eerst in duovorm, aangezien Steve Garrington de groep verliet. Recentelijk brachten ze al het veelbelovende “Days Like These” uit en ondanks dat de groep na al die jaren nog steeds met mooie melodieën, trage tempo’s en minimalistische arrangementen komt, heeft Low toch een verfrissende facelift gehad waardoor de muziek nu wat elektronischer klinkt.

Zware, donkere elektronica vormt de basis van het nieuwe “Disappearing” en dat staat in contrast met de dromerige, meerstemmige zang van Alan en Mimi. Het lied voelt heel weemoedig aan waardoor je na enkele luisterbeurten nood hebt aan iets dat toch een beetje vrolijker is. Desondanks is “Disappearing” wel een goed nummer (waarin er veel met weinig ingrediënten wordt gedaan) en kan je je er helemaal in verliezen.

Op 10 september verschijnt HEY WHAT. Op 4 mei 2022 speelt Low in de Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

920 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Low @ Trix: Dagen als deze en vanouds

Low bracht vorig jaar hun dertiende langspeler uit en die werd goed onthaald. Het voormalige trio, dat nu als duo door het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City Festival 2022 pakt uit met Low, Black Country, New Road en Gilla Band als curators

De organisatie van Sonic City in Kortrijk maakte eerder al bekend dat er dit jaar drie curatoren zouden zijn voor het festival….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.