Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low – “Days Like These”

© Nathan Keay

Voor het eerst dit jaar brengt Low een single uit en dat in de aansleep van hun dertiende album, HEY WHAT. Het eerste album van het Amerikaanse trio uit Minnesota wordt in 2023 dertig jaar oud, maar dat weerhoudt Alan Sparhawk, Mimi Parker en Steve Garrington er niet van om nog steeds nieuwe muziek te maken. Low laat zich kenmerken door trage nummers en minimalistische tempo’s en wordt daarom soms omschreven als slowcore, maar de groep distantieert zich van die term. De muziek van Low bevat een hoop prachtige en sterke elementen, maar het is toch voor de harmonieuze zang dat de groep bekend staat.

Er gebeurt een hele hoop in “Days Like These”. Aan het begin van het lied krijgen we prachtige meerstemmige zang te horen, waardoor het iets weg heeft van countrymuziek. Na verloop van tijd komt er elektronische noise bij en naar het einde toe wordt het een heel luchtig en dromerig liedje. “Days Like These” slaat dus verschillende keren om en elk deel is minstens even mooi als het andere. Deze groep kreeg eerder al verschillende keren aandacht in Duyster, mogelijks het beste programma op Studio Brussel, en we verwachten er dan ook de nieuwe single te horen, want het is alweer een geweldige creatie.

Op 10 september verschijnt HEY WHAT en op 4 mei 2022 speelt Low in de Trix in Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf 24 juni om 16 uur.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1198 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Low @ Trix: Dagen als deze en vanouds

Low bracht vorig jaar hun dertiende langspeler uit en die werd goed onthaald. Het voormalige trio, dat nu als duo door het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City Festival 2022 pakt uit met Low, Black Country, New Road en Gilla Band als curators

De organisatie van Sonic City in Kortrijk maakte eerder al bekend dat er dit jaar drie curatoren zouden zijn voor het festival….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.