banner

InstagramLiveRecensies

GOOSE + Glints @ Werchter Parklife: Meest effectieve coronavaccin

© CPU – Chris Stessens

Wie vorige week donderdag uit zijn raam keek, zag ongetwijfeld dat het regende, en hard. Zo hard zelfs, dat ook de organisatie van Werchter Parklife noodgedwongen de shows van GOOSE en Glints moest annuleren. Gelukkig bleek uitstel geen afstel, want de mannen mochten op de nationale feestdag de weide op zijn grondvesten laten daveren. Voor Mickael Karkousse en zijn manschappen was het zelfs al de tweede keer dat ze de Parklife-arena onveilig mochten maken. Dat gebeurde weliswaar niet met het gekende NONSTOP-concept, maar gewoon met een echte liveshow. Een gigantisch goeie liveshow, om de avond al even kort samen te vatten. Die avond werd op gang getrapt door Jan Maarschalk Lemmens, oftewel Glints.

Een weekje nadat zijn mede-Abattoir Anvers’er Yong Yello al eens mocht proeven van Werchter Parklife, was nu de patron himself aan de beurt. Wie Glints al aan het werk zag, weet dat zijn shows garant staan voor een extreem hoog energiegehalte, moshpits en vooral heel veel participatie van het publiek. Dat lukte nu helaas wat moeilijker, aangezien iedereen op zijn houten vierkante meter moest blijven zitten. ‘We moesten maanden blijven zitten, dus nu is het tijd om recht te staan’, maande de rapper aan. Dat lukte al voorzichtig met “Choirboys” en “Gold Veins”, maar nooit echt zoals Glints het voor ogen had. Meer dan zijn best kon de man dan ook niet doen, en we moeten het hem nageven: hij vlamde over het podium.

© CPU – Chris Stessens

De bassen van “Dread” deden ons al bijna van onze stoel trillen, maar het werd tijd om hard te gaan, aldus Glints. Glinsterend in het licht van de ondergaande zon en begeleidende gouden spots trok hij “Sunday Service” op gang, waarin de man bewees wat voor een ijzersterke rapper hij is. Het publiek begon zijn inspanningen ook steeds meer te appreciëren, waardoor de dansbenen druppeltjesgewijs voorzichtig werden losgegooid. Toch moest de echte uppercut nog komen, met het vierluik “Blank” – “Fear” – “Minimum Wage” – “Bugatti”. ‘Eentje voor in de botsauto’s’, zei Glints voor hij de boxen aan gort knalde, om dan uit te stappen en met zijn “Bugatti” over de weide te crossen. Jan mocht met een lichtelijk gebrek aan enthousiasme bij het publiek dan wel een hele belangrijke factor in zijn show hebben gemist, wat hij toonde op het podium getuigde van grote klasse. Hopelijk vertoeven we dan ook snel terug in normale concertomstandigheden, zodat Glints de boel terug kan afbreken.

Er was in elk geval al een vlammetje aangewakkerd bij het publiek. Aan GOOSE de eer om de boel definitief te doen ontploffen. De band betrad zonder al te veel show het podium en stak meteen van wal met “Lucifer”. Met de ondergaande zon op de achtergrond kwam de epische lichtshow nog niet meteen tot zijn recht, maar al snel werd duidelijk dat ons een visueel en muzikaal ijzersterke avond stond te wachten. Geen NONSTOP, zoals gezegd, maar een echte liveshow, waarin Dave Martijn meteen de show stal door een fantastische gitaarsolo te spelen. Het daaropvolgende “Heaven” bleek slechts een tussenstop op weg naar de ontploffing die “Control” zou worden. Het was lang geleden dat we de bassen tot in onze kleinste teen voelden trillen. We waren nog maar drie nummers ver, of GOOSE had zijn gigantische klasse al met alcoholstift onderlijnd en in verschillende kleuren gemarkeerd. 

© CPU – Chris Stessens

‘Welcome back!’, riep Mickael bij het inzetten van “Something New”, waarna hij na een lang uitgesponnen, doch geweldige opbouw in gitaargevecht ging met Dave. Het publiek had al lang geen nood meer aan de houten stoeltjes en sprong vrolijk mee op de beats. Vergeet Pfizer, Moderna en consorten: GOOSE is het meest effectieve vaccin tegen corona. Zeker als alle muzikanten dan ook nog eens hun moment krijgen om hun kunnen te tonen. Op “Call Me” kregen we zo een ware strijd tussen gitaar- en drumsolo’s, waarin die eerste aan het langste eind trok. 

Met “Bring It On” was het hek definitief van de dam. De volledige weide daverde letterlijk op haar grondvesten, terwijl menig houten vierkante metertje plots veranderde in een plakkerige clubdansvloer. De kelk moest in elk geval tot op de bodem geleegd worden, want we kregen geen tijd om naar adem te happen. “Can’t Stop Me Now” volgde dan ook in sneltempo, waardoor iedereen de woorden uit Mickaels mond meescandeerde om erna helemaal los te gaan. Er was geen houden meer aan. Met “Black Gloves” werden de gitaren nog eens bovengehaald, terwijl de beats van “British Mode” het zand van de grond lieten springen. GOOSE was bezig aan een ware triomftocht. 

© CPU – Chris Stessens

Afsluiter “Words” begon, in vergelijking met de volledige set, nog wat braafjes, maar escaleerde na de break in een muzikale, tot in de puntjes uitgewerkte chaos. Terwijl de herkenbare synthbeat bleef doorlopen, ging de volledige band op een hoopje staan om het beste van zichzelf te geven. Een episch einde van een epische set, en dan moest de bisronde nog komen. “What You Need” was nog een leuke opwarmer, maar de klap op de vuurpijl was ongetwijfeld “Synrise”. Plots verschenen er gigantische discoballen op het podium, die Werchter Parklife lieten schitteren. Alle 2.500 bezoekers humden vrolijk mee, terwijl er op stoelen en tafels werd gekropen. Een fantastische afsluiter van een fantastisch concert. 

Een concert van GOOSE is exact wat je nodig hebt na een lange periode van stil binnenzitten. Dansen, zingen en springen werd er gedaan op de weide van Werchter, terwijl de Kortrijkzanen muzikale hoogstandjes uitoefenden. Het viertal mag zich zonder enige twijfel een van de beste livebands van België – en misschien zelfs de allerbeste – noemen, en dat werd gisterenavond nog maar eens bewezen. GOOSE mocht van ons nog uren doorgaan, getuige het bijzonder lange gesmeek voor een tweede bisronde, maar het mocht niet baten. Volgend jaar graag als afsluiter van de Main Stage, Herman Schueremans, kunnen we dat afspreken? Dankjewel. 

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist Glints:

Choirboys
Gold Veins
Dread
HTTP 404
Young Wolverine
Sunday Service
Lemonade Money
Blank (nummer van The Subs)
Fear
Minimum Wage
Bugatti

Setlist GOOSE:

Lucifer
Heaven
Control
Something New
Call Me
Bring It On
Can’t Stop Me Now
Black Gloves
British Mode
Words

What You Need
Synrise

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Mickael Karkousse - Where Do We Begin (★★★): Ongedwongen zijsprong

Met het in binnen- en buitenland gegeerde GOOSE kon Mickael Karkousse al heel wat pluimen op zijn hoed steken. Het Belgische uithangbord…
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.