Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Kalkbrenner – “Si Soy Fuego”

©CPU – Chris Stessens

Paul Kalkbrenner hoeft amper nog geïntroduceerd te worden. De Berlijnse dj – die er niet vies van is om in een welbepaalde roes achter zijn draaitafels te staan – verdiende sinds het uitbrengen van technoklassieker “Sky and Sand” ruimschoots zijn strepen in de wereld van de elektronische muziek. Dankzij zijn opzwepende liveperformances is hij uitgegroeid tot een van de headliners binnen de technoscene. Recentelijk kondigde Kalkbrenner een nieuwe livetour aan onder de naam Episode One, waarbij hij vooralsnog ons landje links laat liggen. Voorafgaand aan elk concert zal je tevens de kans krijgen om de ‘2021 Club Edit’ van de film Berlin Calling bij te wonen.

Uit een van zijn ontelbare demo’s diepte Paul Kalkbrenner Spaanstalige vocals op die de rode draad vormen op zijn nieuwe single “Si Soy Fuego”. In de opvolger van “Graf Zahl” neemt hij met een mysterieuze intro ruimschoots de tijd om op te bouwen naar de climax. Hoe hij het doet, blijft ons een raadsel, maar vanaf de eerste beats hoor je onmiskenbaar de hand van de meester. De verslavende ambient techno die Kalkbrenner door de boxen knalt, mist zijn doel niet. Je kan er prat op gaan dat deze track naadloos verwerkt zal worden in zijn meeslepende sets. Na achttien maand zonder liveperformance kon de man dan ook zijn geluk niet op toen hij begin juli het Exit Festival in Servië mocht headlinen. In de bijhorende clip deelt Paul Kalkbrenner maar al te graag dat heuglijke moment met ons.

Op zaterdag 21 augustus mag deze grootmeester de Main Stage van Pukkelpop afsluiten. U weet waar u moet zijn.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

KNTXT Konnected @ Flanders Expo: Familiaal techno-onderonsje

Nog geen jaar geleden nam Charlotte De Witte Flanders Expo in Gent over met een tien uur durende all night longset. Voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natte Visstick – “NATTE VOICEMAIL”

Hou je van hoogwaardige, poëtische teksten in liedjes? Dan moet je Natte Visstick niet bellen. De anonieme producer is een van de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met Denzel Curry, Paul Kalkbrenner, Boys Noize en meer!

Met de koude temperaturen kijken we maar al te graag uit naar de komende festivalzomer, en worden we met liefde warm gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.