Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chemical Brothers – “Work Energy Principle”

© CPU – Matthias Engels

Al een hele lange tijd staat The Chemical Brothers mee aan de top van de voedselketen der dance, maar ondanks hun ietwat gevorderdere leeftijd is het duo nog lang niet van plan om de troon af te staan. Hits hebben de Britse dj’s en producers in elk geval op overschot, al lijkt dat nu al indrukwekkende lijstje nog te zullen worden uitgebreid. Na een paar jaar radiostilte kwam de band enkele weken geleden terug boven water met “The Darkness That You Fear“, waarin hij bewees dat hij zijn eigenheid ook gewoon in een hedendaags jasje kon steken. Nu, zonder enige vorm van promotie, is daar plots alweer een opvolger: “Work Energy Principle”.

Een echt grootse radiohit zien we de nieuwste creatie van The Chemical Brothers niet worden, en daar zit niet alleen de gigantische duur van bijna tien minuten voor iets tussen. “Work Energy Principle” lijkt dan ook ‘slechts’ een track te zullen worden die de boel mooi aan elkaar kan rijgen. Dat wil daarom helemaal niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten. Een repetitieve marimba-achtige synth trekt ons doorheen het nummer, terwijl de beats geleidelijk aan sterker worden. Dat gaat zo een heel tijdje door, tot we bij een breakdown belanden. Daarin nemen de bassen en andere elektronica de bovenhand, waarna de track weer terugvloeit naar zijn originele vorm. Geen meezinger dus, maar zoals de titel doet vermoeden wel een track die je energie kan geven tijdens een lange werkdag. Je weet dus wat gedaan als je in een dipje sukkelt vandaag!

Wie The Chemical Brothers aan het werk wil zien, zal komende zomer richting Lowlands moeten trekken, al is het nog hoogst onzeker of dat festival effectief zal doorgaan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1398 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chemical Brothers - "The Darkness That You Fear"

“Hey Boy Hey Girl“, The Chemical Brothers is terug. De Britse dansformatie viert dit jaar haar dertigste verjaardag en heeft bijgevolg de…
LiveRecensies

Lokerse Feesten: Dag 8 met o.a. The Chemical Brothers en Charlotte de Witte

De tweede vrijdag van de Lokerse Feesten stond volledig in het teken van de beats. De twee headliners Charlotte De Witte en…
AlbumsRecensies

The Chemical Brothers - No Geography (★★★½): Groteske festival anthems

Er zijn wel meer bands die al jaren ervaring op hun teller hebben en weer een zoveelste album moeten uitbrengen waarvan je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.