Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chemical Brothers – “The Darkness That You Fear”

© CPU – Matthias Engels

Hey Boy Hey Girl“, The Chemical Brothers is terug. De Britse dansformatie viert dit jaar haar dertigste verjaardag en heeft bijgevolg de afgelopen jaren dan ook heel wat bereikt om die groots te vieren. Met wereldwijde meebrullers gaande van “Galvanize” tot onlangs nog “Go” en “Got to Keep On” weten Tom Rowlands en Ed Simons al drie decennia lang de grootste festivalweides der planeet aarde te laten dansen. In 2019 onderstreepte het duo dat nog maar eens met hun laatste plaat No Geography, een album waar uiteindelijk nooit echt groots mee getourd kon worden, al konden we het wel live tot leven zien komen tijdens de Lokerse Feesten. In de tussentijd werkte The Chemical Brothers dus in alle stilte aan nieuw materiaal, met “The Darkness That You Fear” nu als paradepaardje.

De Britten slagen er na al die tijd nog steeds in om mee te gaan met hun tijd en een muzikaal relevant nummer neer te zetten. Met hun laatste exemplaar is het dan ook al snel duidelijk dat een van de doelen het scoren van een radiozomerhitje is, maar dat zonder hun eigen sound te verraden. The Chemical Brothers klinkt misschien wel wat commerciëler, het zal de mannen een worst wezen. Er wordt met heel wat euforisch klinkende elektronica opgebouwd naar een catchy refrein, terwijl een zwoele vrouwelijke stem ons helemaal betoverd. Na verloop van tijd lijkt “The Darkness That You Fear” melancholisch uit elkaar te lopen, maar vanuit dat stof herrijst het nummer dan opnieuw. ‘The darkness that you fear will disappear’, zingt de zangeres dan, waardoor alle zorgen smelten als sneeuw voor de zon, terwijl The Chemical Brothers ons de nacht in doet dansen.

Wie The Chemical Brothers live aan het werk wil zien, zal komende zomer naar Lowlands moeten trekken. Of de Britten ook de oversteek naar Pukkelpop maken, valt nog af te wachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1010 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chemical Brothers - “Work Energy Principle”

Al een hele lange tijd staat The Chemical Brothers mee aan de top van de voedselketen der dance, maar ondanks hun ietwat…
LiveRecensies

Lokerse Feesten: Dag 8 met o.a. The Chemical Brothers en Charlotte de Witte

De tweede vrijdag van de Lokerse Feesten stond volledig in het teken van de beats. De twee headliners Charlotte De Witte en…
AlbumsRecensies

The Chemical Brothers - No Geography (★★★½): Groteske festival anthems

Er zijn wel meer bands die al jaren ervaring op hun teller hebben en weer een zoveelste album moeten uitbrengen waarvan je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.