Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kovacs – “Tutti Frutti Tequila”

De muzikale grens tussen België en Nederland vervaagt de laatste jaren steeds meer en dat zou wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor Sharon Kovacs. Het project van de Nederlandse zangeres gaat al een hele tijd mee, maar brak in ons land nog niet echt door bij het grote publiek. Jammer, want de muziek die ze maakt mag er zeker zijn. Toch lijkt er een nieuwe wind te blazen door Kovacs’ muziek, want nadat de Nederlandse zich steeds richtte op het maken van ietwat donkere, mysterieuze muziek – getuige bijvoorbeeld debuutalbum Shades of Black – komt er nu toch wat meer kleur in de wereld van de zangeres. De titel van het nieuwe “Tutti Frutti Tequila” laat in elk geval weinig aan de verbeelding over. Voeg daar nog eens aan toe dat de jongedame badend in citroenen op de albumcover staat, en de zomer lijkt binnen handbereik.

Onze woorden zijn nog niet koud, of de zon knalt al door onze oortjes. Met een zomerse, Spaans klinkende gitaar wordt “Tutti Frutti Tequila” op gang getrokken, terwijl Kovacs een andere kant van haar stem belicht. Ze klinkt opgewekter en vrolijker, terwijl de trompetjes op de achtergrond het volksfeest in gang steken. Het lijkt wel alsof we echt in Mexico zijn beland, want de zangeres maakte een ultieme zomertrack, op haar eigen manier. Als we toch een puntje van kritiek moeten geven, is dat misschien het feit dat er iets te weinig diepgang in de track zit, aangezien ze de titel wel heel vaak herhaalt. Heel veel maakt dat op zich niet uit, want het komt de vrolijke, zomerse sfeer alleen maar ten goede.

Op vrijdag 20 augustus staat Kovacs op Cristal Open Air in Aarschot.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kovacs - "Mata Hari"

Ondanks dat Kovacs slechts uit Nederland afkomstig is, heeft de groep in België het licht nog niet gezien. In 2015 bracht Sharon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kovacs & Metropole Orkest - "Crazy"

Onze noorderburen hebben enkele straffe stemmen, waar we ook die van Sharon Kovacs of kortweg Kovacs zeker kunnen bij rekenen. De 29-jarige…
AlbumsRecensies

Kovacs - Cheap Smell (★★★★): "Het zou de soundtrack kunnen zijn van een Bond film door Tim Burton"

Na 2015 werd het stil rond Kovacs, maar ze is terug met een tweede plaat. Cheap Smell klinkt anders dan de eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.