Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Shannon Lay – “Awaken and Allow” & “Geist”

© Kai MacKnight

Twee singles, één video en een langspeler in oktober. Het zijn hoogdagen voor de Amerikaanse Shannon Lay. De zangeres is echter niet aan haar proefstuk toe, want hoewel je het misschien hoort donderen in Keulen bij het horen van haar naam, bracht ze al enkele platen uit, speelde ze tot vorig jaar in de band Feels en maakt ze deel uit van Ty Segall zijn Freedom Band. “Awaken and Allow” en “Geist” vormen vandaag een tweeluik, waar die eerste een moment van reflectie is, is “Geist” het bewijs van onze innerlijke kracht. Klinkt veelbelovend en dat is het ook absoluut.

Het grotendeels a capella “Awaken and Allow” haalt zijn kracht uit de kwetsbaarheid van de song. Zolang de stem van Lay de enige factor is, voelt het alsof elke onverwachte gebeurtenis het evenwicht kan verstoren. We worden meegevoerd in een stroom van woorden die bij momenten alle betekenis lijken te verliezen. Een positieve beleving in het geval van Shannon Lay die ons als een sirene weet mee te lokken naar velden waar het ochtenddauw nog het groene gras siert. Wanneer halverwege het nummer instrumenten het geheel vervoegen, gebeurt dat zo subtiel dat we het niet eens door hebben. Lay heeft ons helemaal in haar greep en laat pas los wanneer zij besluit dat het daar tijd voor is.

“Geist” is dan weer een heel ander nummer. Daar is het net de instrumentatie die een bedje vormt voor de woorden van de Amerikaanse. Langzaam worden we tot rust gebracht door het wiegende ritme van de song die een zeker licht door de kamer laat schijnen. Voorzichtig vangen we een glimp op van onszelf, een kant die we nog moeten ontdekken en zo is “Geist” een prachtig nummer dat onze innerlijke kracht onder woorden brengt.

Geist verschijnt op 8 oktober via Sub Pop.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

655 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.