Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iron Maiden – “The Writing on the Wall”

©CPU – Chris Stessens

De naam Iron Maiden doet bij iedereen die maar het kleinste beetje van muziek kent een belletje rinkelen. De legendarische band is dan ook niet weg te denken uit het metalcircuit en doet als sinds de jaren ’70 zijn ding. Ondertussen was het wel alweer zes jaar geleden dat de band nog eens nieuwe muziek uitbracht, maar daar komt vandaag dus verandering in. “The Writing on the Wall” werd al enige tijd subtiel geteased op posters en sociale media. In de clip komen we ook een nieuwe, 3D-versie van Eddie tegen en zo kunnen we stellen dat de band helemaal terug is en meegaat met zijn tijd.

Muzikaal is “The Writing on the Wall” weliswaar een oldschool Iron Maiden nummer geworden. De gitaarsolo’s, de typerende stem van Dickinson en natuurlijk het rock ‘n’ roll-gevoel. Dat Iron Maiden helemaal niets vernieuwend brengt, hoeft voor niemand. Het nummer klinkt zelfs een beetje ouderwets en heeft een speciale bluesvibe, maar de dramatische riff die doorheen de volledige song blijft hangen, is wel iets wat enkel Iron Maiden kan. Met zijn zes minuten weet “The Writing on the Wall” wel te blijven boeien, al is nieuwe muziek van Iron Maiden gewoon een toetje voor de fans. Of er ook een nieuwe plaat aankomt, blijft afwachten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….
InstagramLiveRecensies

Iron Maiden @ Sportpaleis: IJzer in het vuur

De laatste keer dat Iron Maiden een Belgische zaal betrad, was alweer van 2017 geleden. Ook toen had het Antwerpse Sportpaleis de…
InstagramLiveRecensies

Iron Maiden @ Graspop Metal Meeting 2022: Onderhoudende geschiedenisles

Weinig festivals kunnen zichzelf op de borst kloppen dat ze op hun jubileumeditie een headliner van het eerste uur kunnen strikken. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.