InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Tape Toy – “Tired”

Drie jaar geleden zag de Nederlandse band Tape Toy het levenslicht. In die tijd speelden ze heel wat optredens en brachten ze reeds zeven singles uit. Net als voor iedere muzikant was 2020 een jaar waarin Tape Toy hun mix van pop en rock niet op een podium kon brengen. Bandleden Roos, Wesley, Marc en Maurice besloten dan maar te werken aan hun eerste album, die dit jaar werd opgenomen op een boerderij, die ze weliswaar met producer Iwen Legro hebben omgebouwd tot een studio. Wanneer het album uitgebracht zal worden is nog niet bekend, maar we worden alvast getrakteerd op de eerste single.

Dat eerste wapenfeit van die nieuwe plaat heet “Tired” en mag er best wel wezen. Hoewel het gaat over een stukgelopen relatie waar zangeres Roos niet over geraakte, klinkt het best wel vrolijk. Een toffe gitaar zet het nummer in en bouwt op naar het catchy refrein. De climax voor ons is de bridge waar we eerst een mooie gitaarsolo over ons heen krijgen, waarna alles even volledig stil valt en opnieuw opbouwt naar het refrein. Vanaf het begin word je meegezogen in het universum van de Amsterdammers, waar de wat meer softe pop en het snedigere gitaarwerk hand in hand gaan.

Tape Toy komt meteen op de proppen met een oorwurm die je na tweemaal te beluisteren spontaan begint mee te zingen. De Nederlanders leggen meteen de lat der verwachtingen voor het volledige album hoog. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & Little Dragon - "Tried"

Het is alweer twee jaar geleden dat we de laatste plaat van Badbadnotgood kregen. Met IV wisten ze ons weer te charmeren…
LiveRecensies

Dua Lipa X Jaguar @ SugarCity Amsterdam: technology meets music.

Technology meets music. Onder dit motto bracht Jaguar ons naar Amsterdam voor de voorstelling van The Pace – Season One. Influencers, topmodellen,…
LiveRecensies

Nothing But Thieves + AIRWAYS & The Xcerts @ Botanique: Hartendieven op pad!

We zijn in de Orangerie van ons hart beroofd… De schuldigen zijn vijf jonge gasten, die al sinds 2013 voor furore zorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.