Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “Good Girls”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie synthpop zegt, zegt CHVRCHES. De Schotse band maakte furore met debuutplaat The Bones Of What You Believe en wist ook daarna meerdere succesvolle creaties de wereld in te sturen. Inmiddels bestaat het trio al zo’n tien jaar en zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde in het hedendaagse muzieklandschap. Nu staat een vierde langspeler in de steigers en werkte CHVRCHES samen met levende legende Robert Smith. Volgende maand verschijnt Screen Violence en daarvan is “Good Girls” alvast de derde single.

De basisformule van CHVRCHES kennen we inmiddels wel, maar toch slaagt de band er telkens weer in om ons op het puntje van onze stoel te houden. “Good Girls” doet ons meteen terugdenken aan de in dit geval goede oude tijd en wel die van hun tweede langspeler, Every Open Eye. De bescheiden drumpartij zorgt voor een fijne houvast terwijl we ons verliezen in een wereld vol synths. De stem van Lauren Mayberry wordt ondersteund door een glinsterende elektronische compositie die een zeker nostalgisch gevoel weet over te brengen op de luisteraar. “Good Girls” is een compacte popsong die alle elementen bevat die de band maakt tot wat ze anno 2021 zijn. De lat voor album nummer vier ligt duidelijk hoog en dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

Screen Violence verschijnt op 27 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

CHVRCHES - Screen Violence (★★★½): Licht in de duisternis

Het Schotse synthpoptrio CHVRCHES dateert al uit het tijdperk waarin het nog cool was om de letter ‘u’ als een ‘v’ te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "How Not To Drown" (feat. Robert Smith)

De Schotse synthpopband CHVRCHES bracht een lichte aardbeving tot stand met hun debuutplaat The Bones of What You Believe. Gestaag groeide hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.