Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “How Not To Drown” (feat. Robert Smith)

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Schotse synthpopband CHVRCHES bracht een lichte aardbeving tot stand met hun debuutplaat The Bones of What You Believe. Gestaag groeide hun schare fans terwijl Every Open Eye het album van de bevestiging werd. Een samenwerking met Marshmello in 2019 had zomaar eens de grote doorbraak in de mainstreamwereld kunnen betekenen voor het trio, maar een welbekend virus besliste daar anders over. Een muzikale stilte volgde terwijl de band op regelmatige basis bleef hinten naar een vierde langspeler. Geloof het of niet, maar die verschijnt deze zomer en zal de titel Screen Violence dragen. Samen met dit heuglijke nieuws serveert de band ons ook een nieuwe single waarop ook levende legende Robert Smith, je weet wel die van The Cure, te horen is.

Met de nodige bombast keerde CHVRCHES terug met “He Said She Said“, maar ditmaal mag het allemaal iets minder schreeuwerig. Op “How Not To Drown” horen we een volwassen versie van de muziek waarmee het drietal in 2013 vriend en vijand wist te verbazen. Naar goede gewoonte bestaat de kern van het nummer uit drums en elektronica. In het refrein bloeit de song open en verleidt een catchy hook ons tot de rest van het lied. Wanneer ook de bijdrage van Robert Smith naadloos in het geheel past, weten we dat de band goud in handen heeft met de single. De stemmen van Smith en Mayberry passen zo goed samen dat je bijna zou vergeten dat de Schotten het normaal slechts met z’n drie doen. Als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven, dan is het de lange outro. Hoewel deze zeer sfeervol is en als een golf zachtjes uitsterft, ebt onze aandacht toch wel een beetje weg. Een iets minder compacte popsong luidt een nieuw hoofdstuk in voor de band en wij kunnen alvast niet wachten op Screen Violence. Is het al zomer?

Screen Violence verschijnt op 27 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "He Said She Said"

In 2013 bestormden Lauren Mayberry en haar band CHVRCHES de muziekwereld met hun debuutplaat The Bones of What You Believe. Het zorgde meteen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xiu Xiu - OH NO (★★★½): Duetten die het geloof in de mensheid redden

Al sinds het begin van deze eeuw bekatapulteert Jamie Stewart ons met zijn kopzorgen verpakt in drumcomputers en door gitaarpedalen gestuurde goedkope…
AlbumsRecensies

Rats On Rafts – Excerpts from Chapter 3: The Mind Runs a Net of Rabbit Paths (★★★★): Stelen van de besten

Het leven als recensent is niet gemakkelijk. Hoe beter de plaat is die je in handen krijgt, hoe moeilijker het is in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.