banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spice Girls – “Feed Your Love”

Als je de jaren negentig hebt meegemaakt, dan staat de zin ‘So tell me what you want, what you really, really want’ wellicht nog steeds in jouw geheugen gegrift. De iconische tekst uit “Wannabe” zorgde ervoor dat Spice Girls meteen bovenaan de hitlijsten stond en ondanks dat het Britse vijftal nog een hoop hits scoorde zoals “Spice Up Your Life”, “Stop” en “Say You’ll Be There”, blijft hun debuutsingle toch hun grootste hit. De eerste twee albums van de groep, Spice en Spiceworld, gingen wereldwijd vlotjes over de toonbank, maar na het vertrek van Geri Halliwell was het niet meer hetzelfde. De vier resterende leden brachten nog één album uit in 2000 en dat met matig succes, om daarna in stilte te verdwijnen.

In 2007 en 2008 ging Spice Girls opnieuw op tournee met Geri én met één nieuw nummer. “Headlines (Friendship Never Ends)” is het enige gloednieuwe lied dat we nog te horen kregen van de groep de afgelopen twintig jaar, ondanks dat er regelmatig gezegd werd dat er wel nieuwe muziek zat aan te komen. Twee jaar geleden traden Geri, Emma Bunton, Melanie Brown en Melanie Chisholm nog een tiental keer op (zonder Victoria Beckham), maar deze keer zonder nieuwe muziek. Vandaag voor het eerst in bijna vijftien jaar krijgen we wel nog eens een nieuw Spice Girls-nummer te horen, waarop alle leden te horen zijn.

Ter ere van de 25ste verjaardag van “Wannabe” brengt de groep een nieuwe ep uit met daarop een remix en demoversie van die klassieker, aangevuld met een nieuw nummer. “Feed Your Love” werd al opgenomen ten tijde van het eerste album en klinkt dan ook echt als een lied uit de jaren ’90. De trage aard van het r&b-nummer zorgt voor een zwoel karakter dat wat doet denken aan Erotica van Madonna. Opvallend is dat het hier Mel B is die voor de backingvocals zorgt, en dus niet Mel C zoals meestal het geval is. Op “Feed Your Love” laat Spice Girls een nieuwe kant van zichzelf zien en ondanks dat het wellicht eenmalig is, zijn we toch blij met het resultaat.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

806 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bunton - "Baby Please Don't Stop"

Emma Bunton. Die naam zegt u misschien niets, maar u kent haar ongetwijfeld wel. In 1996 scoorde ze samen met vier andere…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (5 november - 11 november)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: bosbranden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.