Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (5 november – 11 november)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: bosbranden in Amerika hebben ook gevolgen voor de muziekindustrie, Mac Miller’s doods oorzaak is bekend, The Scabs krijgen een prijs en de Spice Girls gaan op reünietour.

Tame Impala-frontman verliest materiaal in bosbranden

Afgelopen week werd de Amerikaanse staat Californië geteisterd door bosbranden. Hierdoor moesten heel wat inwoners hun huis verlaten, waaronder Tame Impala-frontman Kevin Parker. Hij liet zijn tijdelijke woonst in Malibu achter met daarin heel wat duur opnameapparatuur dat nu dus in rook is opgegaan. Op Instagram deelde hij een foto van zijn hebben en houden met als bericht: ‘RIP to all this gear (and someone’s beautiful house) in Malibu. I made it out with my laptop and the Hofner. My heart breaks for the wildlife.😞’

Ook Lady Gaga, Lil Pump en Kanye West getroffen

En net zoals Parker, moest ook Lady Gaga haar huis verlaten. Via Twitter stak ze alle slachtoffers een hart onder de riem en riep ze op om mee te bidden. Ook Kanye West en Kim Kardashian’s huis in Malibu bevindt zich in het getroffen gebied. Die laatste meldde al via Instagram dat ze veilig zijn. Rapper Lil Pump postte op Instagram een video van zijn evacuatie. In totaal maakten de bosbranden al zo’n 25 dodelijke slachtoffers, 250.000 mensen zijn op de vlucht en zo’n 6.700 gebouwen zijn vernield.

Backstreet Boys naar Sportpaleis

Deze week was er ongetwijfeld een van nostalgie. Niemand minder dan de Backstreet Boys kondigde een concert aan in het Sportpaleis. De Amerikaanse boyband komt op 22 mei 2019 naar Antwerpen met hun DNA World Tour, de grootste arena-tour die de band ondernam in 18 jaar. Niet alleen oude hits zullen er te horen zijn, want de band brengt zowaar een nieuw album uit op 25 januari. Tickets voor dit concert zijn te koop vanaf 16 november om 10u.

Spice Girls doen ook een kleine reünie

Een andere groep die het komende jaar ook een reünie plant, is The Spice Girls. De iconische meidengroep uit de jaren ’90 legde alvast een tour door Engeland vast, zonder Victoria Beckham. De ticketverkoop verliep wat onhandig dit weekend, want Ticketmaster opende per ongeluk de verkoop twee minuten te vroeg, waardoor heel wat die hard fans enorm boos zijn op de verdeler. De ‘oneerlijke ticketverkoop’ zorgt er nu voor dat er heel wat tickets aan woekerprijzen circuleren. De Spice Girls kondigden alvast aan nieuwe data toe te voegen omwille van de grote vraag.

Brandon Flowers roept op te stemmen voor de democraten

De frontman van The Killers heeft heel wat charisma en zet dat nu in om de Amerikaanse politiek van dienst te zijn. Op een bijeenkomst van een democratische kandidaat in Las Vegas nam hij het woord. Na zijn speech speelde hij “Read My Mind” en het officiële Nevada-lied “Home Means Nevada”. Hij ondersteunt Jacky Rosen omdat zij -net zoals Flowers- de natuurgebieden in Nevada in publieke handen wil houden. Naast Flowers maakte ook presentator Jimmy Kimmel zijn opwachting tijdens de bijeenkomst.

Frank Ocean ook niet vies van politiek

Ook rapper Frank Ocean wil iets betekenen voor de Amerikaanse politiek. In tegenstelling tot in ons land, geldt in de Verenigde Staten geen stemplicht. De eerste stap in campagne voeren is dus het motiveren om effectief te gaan stemmen. Ocean deed dat op zijn manier, door pop-up shops te openen in Houston, Miami, Atlanta en Dallas. Al wie er kon bewijzen dat hij of zij was gaan stemmen, kreeg gratis merchandise. De slogan van zijn actie luidde: ‘The largest political group in America is the 42% non-voters.’

Doodsoorzaak Mac Miller bekend

De doodsoorzaak van rapper Mac Miller was lange tijd onbekend. Hij werd op 7 september dood teruggevonden in zijn woonst in San Fernando Valley. De autopsie, die drie dagen na zijn dood plaatsvond, is nu openbaar gemaakt en daaruit is af te leiden dat Mac Miller stierf aan een accidentele overdosis. Fentanyl, cocaïne en alcohol werden in zijn bloed teruggevonden.

Televisiedebuut voor Big Red Machine

Bon Iver’s Justin Vernon zit niet stil dezer dagen. Na zijn optreden in Vorst Nationaal en z’n headline-show op het Pitchfork Music Festival in Parijs, nam hij deze week tijd om wat quality time met z’n andere band door te brengen. Big Red Machine, een project van Vernon en The National’s Aaron Dessner, was voor het eerst te zien op televisie. Het superduo speelde “Gratitude” tijdens de Late Show with Stephen Colbert.

The Scabs krijgen alvast een MIA

Op 7 februari 2019 worden de Music Industry Awards uitgereikt, maar The Scabs krijgen er alvast eentje op voorhand. De groep bestaat dit jaar 40 jaar en mag tijdens de liveshow binnenkort de carrièreprijs Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Frontman Guy Swinnen is alvast enorm tevreden: “Het is fantastisch deze Lifetime Achievement te mogen ontvangen op de MIA’s. Na veertig jaar zijn deze punkers er toch eindelijk in geslaagd om een prijs te ontvangen, niet slecht voor enkele autodidacten uit Diest.”

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.