Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna – “My House”

De laatste jaren was het een helse opgave om Declan McKenna weg te denken uit de alternatieve scene. Zo weet de Britse singer-songwriter al een geruime tijd relevant materiaal uit te brengen en smachten de podia elke zomer hongerig naar deze festivalfavoriet. Als menige indie-enthousiast ken je McKenna ongetwijfeld wel door zijn maatschappijkritische protestballades waarvan “Brazil” – veruit zijn bekendste hit – een prachtvoorbeeld is. Verder wist dit nummer zich in 2017 te vestigen tussen een tal van andere parels op Declans debuutalbum What Do You Think About The Car?. Na de intensieve promotieperiode die hiermee gepaard ging, besloot McKenna zich even terug te trekken uit het publieke oog. Vorig jaar mochten we deze gars sympa echter weer met open armen ontvangen en leverde hij met Zeros een gematureerde tweede plaat af.

Zoals velen onder ons zag Declan McKenna de laatste maanden de muren op zich afkomen. In “My House” zingt hij over de zwaarmoedigheid van de lockdown, vanuit het perspectief tussen zijn vier muren. Meer bepaald heeft hij het over het doorwegen van de maatregelen op de relaties tussen mensen. Het tempo is redelijk laks, maar samen met de ietwat dissonante gitaarprogressie vertaalt zich dat in een sufferige, serene sfeer die zeer geschikt is voor het thema. Vocaal horen we de twintiger mijmeren over het verlangen naar vrijheid. Energieke zanglijnen staan hier zeker niet centraal; maar die zouden toch enkel meer kwaad doen dan goed. Om uit te bollen krijgen we een ontspannen soundscape: een ideale coda voor deze ingetogen single.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Trix (Club): De vermoeidheid slaat toe

In 2015 werd Declan McKenna op zijn zeventiende uitgeroepen tot Glastonbury’s Emerging Talent en in 2017 selecteerde BBC hem voor de gerenommeerde…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.