Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir – “Sunday Drive”

IJsland, land van puurheid, waanzinnige natuur en vier seizoenen per dag. Maar een land is net als een mens meer dan zijn uiterlijk en zo kent de eilandstaat ook een bijzonder interessante muziekscene. Ásgeir weet zijn thuisland perfect weer te geven in zijn muziek, maar besloot zijn songs uiteindelijk toch te vertalen naar een meer universele taal, het Engels, om zo ook internationaal voet aan wal te zetten. En dat lijkt aardig te lukken, zo stond de man vorig jaar nog in een uitverkochte Orangerie, waar hij zijn plaat Bury The Moon / Sátt voorstelde. Inmiddels is het alweer tijd voor iets nieuws en dat komt er in de vorm van “Sunday Drive”, de eerste single van zijn nieuwe ep The Sky Is Painted Gray Today die op 3 september verschijnt.

Een zacht gitaarspel in de intro roept het beeld op van kabbelende beekjes met kristalhelder water. Wanneer Ásgeir begint te zingen, voelt het alsof we vastzitten in een prachtige droom. Door de minimalistische opzet van de song komt de emotie haast zonder filter tot bij de luisteraar, luisteren met koptelefoon is dan ook aan te raden. Wanneer de zanger de hogere regionen van zijn vocale bereik verkent, kunnen we haast niet anders dan gelijkenissen horen met de Amerikaanse SYML. Het is echter wel wat we verwachten van de IJslandse artiest; mooie muziek die ons transporteert naar een zorgeloze wereld vol kleur. Het mag dan nog wel even duren voor het weer zondag is, maar wij ontspannen alvast even met dit uiterst fijne luisterliedje.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

663 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ásgeir @ Botanique (Grand Salon): Een oase van rust

Ásgeir is een graag geziene gast in onze contreien. De man stond al meer dan tien keer in België en ook in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ásgeir - "Limitless"

Ásgeir wordt als een van de populairste artiesten in IJsland gezien, mede dankzij zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn uit 2012, wat het bestverkochte…
AlbumsRecensies

Ásgeir - The Sky Is Painted Gray Today (★★): Te simpele IJslandse eenvoud

IJsland heeft onder andere een onwaarschijnlijke natuurpracht en een fascinerende voetbalploeg. Daarbovenop komt ook nog eens een boeiende muziekscene, die de natuurfenomenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.