Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Pile – “Build A Fire” & “I Don’t Want To Do This Anymore”

© Mark Lapriore

Pile komt uit Boston en speelt een vreemd soort indierock dat niet voor iedereen is weg gelegd. Zanger Rick Maguire geeft een aparte sfeer mee aan de band die het meteen heel typisch maakt. De groep bestaat sinds 2010 en was oorspronkelijk een soloproject van Maguire. Later zocht hij bandleden om de nummers live te kunnen brengen, maar vandaag laat de zanger zich van zijn meest breekbare kant zien. De twee nummers zijn volledig solo ingespeeld en de instrumenten zijn nogal basic gehouden.

We krijgen geen gierende gitaren en zware distortion te horen op “Build A Fire”, maar wel een piano die door de stem van Maguire wordt begeleidt. Het nummer begint vrij hoog in tempo, maar zodra Maguire begint te zingen, gaat het tempo in de strofe er weer wat uit. Als er later in het refrein gezongen wordt, dan laat Maguire weer terug horen wat een goede zanger hij is. Ook hier geeft hij met zijn typische stem meteen kleur en diepgang aan het nummer. Het is een sterk nummer met veel variatie en verveelt nergens.

“I Don’t Want To Do This Anymore” tapt uit een heel ander vaatje. Er wordt een bepaalde sfeer gecreëerd door een achtergrondgeluid toe te voegen dat nogal zeemzoeterig klinkt. Maguire begeleidt het nummer met gitaar en stem, maar het nummer verveelt nogal snel. Er zitten zeker en vast leuke stukken tussen, maar het is niet sterk genoeg op zichzelf. Je droomt er bij weg, maar helaas is het ook een leuk slaapliedje.

Pile brengt op 20 augustus Songs Known Together, Alone uit op Exploding in Sound Records. Er zullen vooral liveversies en heruitgebrachte versies van bestaand materiaal op staan. Niet enkel solowerk van Maguire, want dat zou helemaal bizar zijn. Of deze plaat een meerwaarde gaat betekenen voor Pile, dat valt maar af te wachten.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BRIGHTSIDE"

We kennen The Lumineers uiteraard van de hits “Ho Hey” en “Ophelia”. De folkrockband uit Denver boekte een enorm succes met hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foreign Air - "Anything's Possible"

Nadat Foreign Air in augustus het nieuwe nummer “Your Touch” loste, lanceert het Amerikaanse indierockduo nu “Anything’s Possible”, de tweede single van…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.