Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amyl and the Sniffers – “Guided by Angels”

Australische punkband Amyl and the Sniffers is twee jaar na zijn vorige album (buiten die losse single eind vorig jaar gerekend dan) eindelijk terug met nieuw werk. Het mag dan dus wel even geleden zijn, de agressie van frontvrouw Amy Taylor en de bijna legendarische nekmatjes van de overige bandleden zijn nog niet verdwenen – en maar goed ook. De band doet namelijk uitstekend verder waar ze vroeger al mee bezig waren: harde, kwade, vettige punk maken.

Vanaf de eerste paar seconden beseffen we al hoeveel we deze band gemist hebben. De drums klinken lekker strak, de baslijn extra smerig en de gitaren extra hard. Na een korte, opzwepende intro is het dan aan Taylor om haar stem schor te schreeuwen in een opwelling van withete woede, terwijl de rest van de band lustig razendsnelle riffs en knallende drums in het rond gooit. Dat ze kwaad is, mag trouwens duidelijk ook geweten zijn, want in de bijhorende videoclip loopt ze uitdagend in het rond te schreeuwen waar de bandleden bij staan. “Guided by Angels” is een snoeiharde single die duidelijk maakt dat de band niet gewoon terug is van weg geweest, maar dat ze in die periode van rust nog een stuk beter geworden zijn. We kunnen niet wachten om ze opnieuw live aan het werk te zien.

Amyl and the Sniffers kondigt ook de nieuwe plaat COMFORT TO ME aan dat op 10 september zal verschijnen.

Instagram | Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.