Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOVER – “Palm Reader”

Veel is er niet te vinden over de Australische Oliver Kirby. Onder de naam LOVER maakt hij sinds een paar jaar elektronische liedjes die zo de soundtrack kunnen zijn van een luie zondag. In 2020 verscheen een aangename verzameling liedjes onder de noemer It’s A Wild World, een titel die toch wat vragen oproept gezien de situatie waarin de wereld zich toen bevond. Op de nieuwste single “Palm Reader” gaat het er thematisch wat zweveriger aan toe. Een popliedje over handlezingen, we hadden het zo gek niet kunnen bedenken, maar het bestaat!

Voor de productie van zijn nieuwste single schakelde LOVER de hulp in van Amerikaanse synthpopband LANY en dat komt niet als een verrassing. Nadat de gitaar uit het intro overstemd wordt door een meer elektronische sound zou de instrumentale partij zomaar van het drietal uit Californië afkomstig kunnen zijn. Uiteindelijk blijft het nummer toch een stuk ingetogener dan de reguliere catchy LANY-songs en daarmee blijft LOVER toch dicht bij zichzelf en zijn bedroompopsound. De zachte vocals van de Australiër zorgen voor een fijne balans met de koelere klanken. Oliver Kirby zou zich in de toekomst moeiteloos kunnen ontplooien tot een wereldwijd tieneridool, maar voorlopig lijkt het eerst zaak om eigen land te veroveren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.