Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle – “Romeo” (feat. Bas)

© CPU – Bert Savels

Over iets meer dan een maand verschijnt de derde plaat van Jungle. Eerder werden uit Loving in Stereo al “Keep Moving” en “Talk About It” gepresenteerd en op de derde single wordt de band vergezeld door een extra gast. Bas, onlangs nog te horen op de nieuwste plaat van J. Cole, mag op het zwoele geluid van Jungle zijn bars komen presenteren. Hij is naast Priya Ragu de enige gast op het album. Wat hiphop dus bij Jungle dit keer, maar de combinatie klinkt op “Romeo” verrassend geslaagd.

Oké, “Romeo” mag dan wel de minste van de drie zijn, toch weet Jungle zich op deze manier iets vernieuwender voor te stellen. Met een lekkere groove en sample die evengoed door The Avalanches kon gemaakt zijn, ben je even verward of dit wel een Jungle-nummer is. Zeker omdat de herkenbare hoge vocalen niet zo aanwezig zijn op “Romeo”, maar het vooral Bas is die het geheel aaneen rapt. Toch is “Romeo” door zijn zwoel sfeertje en zonnige vibe ontegensprekelijk een Jungle-nummer, zeker als je dan nog eens dat zomers refrein krijgt. Kort, maar verrassend verfrissend.

Facebook / Instagram

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Loving in Stereo (★★★½): Zelfde principes, nieuw sausje

Eindelijk is het zover. Na drie jaar wachten komt ieders favoriete neo-soul/funkband terug aan de oppervlakte met een nieuwe langspeler. Jungles ijzersterke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "All of the Time"

Aanstaande vrijdag zal menig indiesoulfunkhartje ongetwijfeld wat sneller slaan, want dan brengen de Britten van Jungle hun derde langspeler op de markt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Truth"

Over een goede twee weken is het zover, dan ligt Loving in Stereo in de winkelrekken. Eerder maakten de mannen van Jungle ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.