Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goat – “Queen of the Underground”

© Andreas Johansson

Dat Goat een mysterie is en blijft, blijkt ook uit de hoeveelheid muziek die de Zweden uitbrengen. De laatste jaren was dat heel miniem en het is al van 2016 geleden dat we met Requiem een album kregen. Nu keert de band eind augustus terug met een gloednieuwe plaat, al zal daar weinig nieuwe muziek op te vinden zijn. Twee gloednieuwe nummers, enkele oude b-kantjes en enkele singles. Een rariteitencompilatie dus, maar de eerste nieuwe single krijgen we nu al meteen mee. “Queen of the Underground” is Goat op zijn best en we kunnen dan ook niet anders dan teleurgesteld zijn dat er maar twee gloednieuwe nummers op Headsoup zullen staan.

De single wordt op alle streamingsplatformen in een editversie geplaatst, maar op Bandcamp is hij gelukkig wel in zijn volle glorie te aanschouwen. Zes minuten heerlijke psychedelische rockmuziek vol gitaarsolo’s en natuurlijk de typerende mythische vocals die het ritueel helemaal compleet maken. Waar de laatste muziek van de band tamelijk rustig was, neigt het hier bij momenten naar stevige sludge en de riffs klieven zich dan ook zes minuten lang een weg richting een episch einde. Dat “Queen of The Underground” lekker klinkt, is dus een understatement.

Headsoup verschijnt op 27 augustus.

Facebook / Website

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goat - "Fill My Mouth"

Een maand geleden kondigde Goat aan dat ze op 27 augustus met Headsoup een gloednieuw compilatie-album zouden uitbrengen met allerlei rariteiten, edits…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Data Luv - "fiji*"

Als Dansende Beren kijken we geregeld eens naar wat er zoal leeft in onze buurlanden, en zo stuitten we onlangs op het…
Features

Record Store Day 2017: Onze 10 favoriete releases op een rijtje

Voor een groot deel vinylliefhebbers is het al een tijdje aftellen geblazen naar hun hoogdag. Op zaterdag 22 april hebben tal van onafhankelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.