InstagramLiveRecensies

Equal Idiots + Black Box Revelation @ Werchter Parklife: Zon schijnt, iedereen blij!

©CPU – Chris Stessens

‘Na regen komt zonneschijn’ zegt men wel eens, en dat was vandaag exact zo; een dag vol regen, maar ’s avonds waren de weergoden zo gelukkig met de line-up op Werchter Parklife, dat ze ons trakteerden op een prachtig zonnetje. Zowel het publiek als Equal Idiots én Black Box Revelation konden daar mee leven en maakten er een groot feest van. Het publiek brulde en danste met de muziek, en daar genoten zowel band als toeschouwers van.

Bij de eerste act van de avond wisten we al op voorhand dat er een dikke ambiance ging zijn. Equal Idiots, de Kempense garagerockband, bestaat dan ook uit twee feestbeesten die niets lievers hebben dan rechttoe rechtaan muziek. De sfeer zat heel hun set op het beste niveau, maar achter de schermen was het dat niet altijd. Het geluid kwam soms wat chaotisch over en de stem van frontzanger Thibault Christiaensen kleurde soms buiten de lijntjes. Toch kunnen we met gemak stellen dat die ‘problemen’ harder bij ons opvielen dan bij de rest van het publiek, die gewoon aan het genieten waren van de vele meezingers die de band ondertussen al heeft gekweekt. “Put My Head In the Ground” en “Run” zijn enkele grotere voorbeelden waarop iedereen los uit zijn bol ging. Missie voor de tweede dag op rij geslaagd.

©CPU – Chris Stessens

Na Equal Idiots was het tijd voor de heren van Black Box Revelation, die onverwachts het podium opkwamen en overhaast begonnen aan “Kick the Habit”. Dat nummer kreeg niet de invulling die het een aantal shows geleden had door de terughoudende manier waarop de band het speelde. Hierdoor werd het een beetje over het hoofd gezien door het gebruik van een zwakke stem, die nog niet genoeg was opgewarmd. Gelukkig kwam er na die jammerlijke start al snel een uitstekend vervolg dat de ambiance opkrikte naar een hoger level. De spannende groove bij “Gravity Blues” en de volmaakte drumsolo van Dries Van Dijck tijdens “War Horse” zijn daar mede een grote schakel bij geweest, en brachten beide een verse dynamiek mee voor de volgeladen festivalweide.

Wanneer een band voelt dat de sfeer goed zit bij het publiek, probeert het die voor honderd procent vast te houden. Bij sommige groepen lukt dat niet altijd even goed, maar bij Black Box Revelation is dat nooit een probleem geweest. Ze voelen zich daardoor zelfs nog veel beter in hun vel en dan kunnen er wel eens wat fuzzy gitaarriffs en enkele uitgebreide solo’s uit hun mouw geschud worden. Deze werden steeds op een mooie manier samengevoegd en steeds gebruikt om hun vele hitjes aan elkaar te zetten. Zo vloeide bijvoorbeeld “Tattooed Smiles” en “Do I Know You?” op een verrukkelijke manier samen. Één ding is zeker: de verschillende solo’s die we hebben mogen aanhoren, zullen nog dagenlang in ons hoofd blijven nazinderen.

©CPU – Chris Stessens

De hitjes bleven voor de rest van de avond maar komen, en zo werden ook de kelen van de concertgangers uitgebreid getest. Nummers als “Never Alone, Always Together” en “I Think I Like You” konden natuurlijk rekenen op luidkeels gebrul. Ook bij deze singles kregen we weer heel veel extra langdurige geluiden voorgeschoteld, maar telkens was het zo strak gespeeld dat het ons niet deed vervelen. De band wekte steeds opnieuw op het juiste moment de interesse, waardoor we niet genoeg kregen van het trio. Bij de bisnummers kregen we het fijne vingerwerk van Jan Paternoster en Jasper Morel tijdens “Sealed With Thorns” nog een laatste maal te horen, waarna de weide hen nog eens trakteerde op een grandioos applaus.

©CPU – Chris Stessens

Herman Schueremans mag met verbazingwekkende en trotse ogen terugkijken op wat deze bands op deze prachtige afsluiter van het eerste weekend van Werchter Parklife hebben neergezet. Dat gevoel was vandaag al aanwezig bij het publiek en ook bij de muzikanten zelf heerste er een waanzinnige sfeer. Hopelijk kunnen we deze dag binnenkort nog eens herbeleven maar dan zonder al te veel regels, zodat we Equal Idiots en Black Box Revelation (letterlijk) op handen kunnen dragen.

Black Box Revelation: Facebook / Instagram
Equal Idiots: Instagram / Facebook

Setlist:

Kick the Habit
Built to Last
Gravity Blues
War Horse
Yellow Belly
Tattooed Smiles
Do I Know You?
High On a Wire
Never Alone, Always Together
Blown Away
Love Licks
I Think I Like You
My Perception

Gloria
Sealed With Thorns

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 1): Gezapig opwarmen

Op de line-up van het dorpsfestival Rock Olmen stond heel wat moois. Zowel van eigen Kempische makelij als vanuit andere contreien. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.