Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single UNIS – “Will We Love Tomorrow”

© Amber Vanbossel

UNIS brengt nu al een tijdje singles uit en dat doet ze goed. Haar debuutsingle “Mind” is alleszins het beluisteren waard, voor alle fans van lo-fi hiphop met serieus wat persoonlijkheid. De Belgische UNIS (volledige naam Eunice) verdient gewoonweg een plaats op je radar. Na succesvolle passages in OLT Rivierenhof vorig jaar en De Centrale in april stegen de verwachtingen voor een debuutprojectje. Die eerste ep, getiteld Feelings, komt er volgende week al, op 9 juli. Wie naar de releaseshow wil gaan kijken, kan dat doen op 10 juli in Bar Broei in het Gentse.

Deze laatste single, “Will We Love Tomorrow”, baadt maar al te graag in zijn eigen melancholie en voelt zich absoluut niet verplicht om er vaart in te zetten, en maar goed ook. De single zelf is vederlicht, maar weet zwaar te wegen op de ziel. Instrumenteel bestaat het nummer uit wat heldere toetsen en naar mate ook trage kicks en bas die “Will We Love Tomorrow” troostende structuur geven. De stemmen die je van overal zachtjes de vraag stellen ‘Will we love tomorrow? Or another day?’ maken er iets hoogst dromerig van en doen wat denken aan Tkay Maidza’s evenzeer vlottende stijl. Het nummer is verre van vrolijk, maar heeft wel iets zuiverends, alsof er toch ook een last van je schouders valt.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Novgrod - "Japan"

Nog nooit gehoord van Novgrod? Dat is niet verbazend: met een schamele 51 maandelijkse luisteraars op Spotify blijft zanger en gitarist Giel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club - "Alive"

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 16/10 @ JH De Branding (Jette)

Voor de derde Brusselse voorronde van Sound Track 2021-2022 zakten wij af naar Jeugdhuis De Branding. Door de ligging pal aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.