banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club – “Alive”

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om er zijn diploma in de entertainmentindustrie te behalen. Diezelfde maand besloot hij om zijn harde schijf vol nummers die hij doorheen de jaren opnam eens op te ruimen. Uit die verzameling koos hij er vijf om te finaliseren voor Aquarium, zijn eerste EP. Al snel sprong zijn fusie van indierock en pop in het oog bij platenlabel Nice Guys. Zonder label kon ook, want in tegenstelling tot veel nieuwe artiesten claimt Kaiser dat Spotify een sterk financieel hulpmiddel is. Het melancholische “YKWIM?” was dan ook een veel gestreamde hit. Intussen is de artiest al een tijdje bezig aan zijn naar eigen zeggen beste project. Daar is “Alive” misschien wel een voorproefje van.

Succes heeft Kaiser niet beïnvloed. Daarmee bedoelen we dat “Alive” klinkt alsof hij nog steeds dezelfde apparatuur waarmee hij begon gebruikt. Een drumcomputer, analoge synths en een chorus pedal waarmee hij zijn vocalen opneemt. Hij is dan ook van mening dat bepaalde restricties creativiteit stimuleren. Inhoudelijk is “Alive” wel een bijzonder lied. Het is op zowel tekstueel als muzikaal vlak opvallend joviaal, zozeer dat het begin klinkt als een doorsnee wekkermuziekje op je smartphone. Sombere ondertonen sieren hem anders wel, maar of ze hier noodzakelijk zijn, valt te betwisten. Kaiser is natuurlijk ook vertrouwd met de gitaar. Dat laat hij merken met een simpele maar leuke gitaarsolo als afsluiter.

Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

29 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dreamer Boy - "ARE YOU LETTING GO?" (feat. BENEE)

De Amerikaan Zach Taylor, beter bekend als Dreamer Boy, is alweer terug met nieuw muzikaal werk. Begin dit jaar bracht hij zijn…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.