Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers – “So Simpatico”

© Rich Gilligan

Villagers is een sympathieke band en eind augustus is het project van Conor O’Brien toe aan zijn vijfde album. Daaruit konden we eerder al het heel mooie “The First Day” horen en vandaag volgt met “So Simpatico” een tweede single die niet moet onderdoen. Het lijkt erop dat Villagers zijn sound nog rijker laat floreren en dat doet O’Brien wonderbaarlijk goed. Met vier verschillende hoezen die elk een sterrenbeeld representeren, zal er ook voor de verzamelaars wat te zien zijn. Zo krijg je Ursa Major (beer), Aquila (adelaar), Cassiopeia (elanden) & Serpens (slang). Het is O’Brien zelf die vindt dat de beelden die we in de sterren zien ons zin geven in het leven, vandaar ook de keuze voor vier albumcovers.

Dat de sterren gunstig staan voor Villagers, kan je goed horen op “So Simpatico”. Het lied is extreem expansief en met zeven minuten zeker niet kort. Dat er ook een radio edit bestaat, laten we even in het midden. De single begint met wat klokkenspel en dat is vooral erg onschuldig dankzij de vocals. Al snel komen heel wat meer instrumenten in het geheel en bloeit het nummer open richting een sprookjesachtig refrein. Je voelt je in een bos waarbij de zon door de bladen op je gezicht schijnt en daardoor begin je heel gelukzalig in het rond te huppelen. Dat “So Simpatico” weer sterk werk is van Villagers, is een understatement. Deze band blijft alleen maar beter worden.

Fever Dreams, het vijfde album van Villagers, verschijnt op 20 augustus. De band speelt ook op Down The Rabbit Hole in Nederland.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "You Lucky One"

Wanneer Conor J O’Brien zijn gitaar in de hand heeft, weet je dat er iets moois staat te gebeuren. De oprichter van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "That Golden Time"

Bijna anderhalf decennium geleden kruiste Conor O’Brien met zijn groepje Villagers voor het eerst ons pad. Hij stond in het voorprogramma van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.