Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers – “So Simpatico”

© Rich Gilligan

Villagers is een sympathieke band en eind augustus is het project van Conor O’Brien toe aan zijn vijfde album. Daaruit konden we eerder al het heel mooie “The First Day” horen en vandaag volgt met “So Simpatico” een tweede single die niet moet onderdoen. Het lijkt erop dat Villagers zijn sound nog rijker laat floreren en dat doet O’Brien wonderbaarlijk goed. Met vier verschillende hoezen die elk een sterrenbeeld representeren, zal er ook voor de verzamelaars wat te zien zijn. Zo krijg je Ursa Major (beer), Aquila (adelaar), Cassiopeia (elanden) & Serpens (slang). Het is O’Brien zelf die vindt dat de beelden die we in de sterren zien ons zin geven in het leven, vandaar ook de keuze voor vier albumcovers.

Dat de sterren gunstig staan voor Villagers, kan je goed horen op “So Simpatico”. Het lied is extreem expansief en met zeven minuten zeker niet kort. Dat er ook een radio edit bestaat, laten we even in het midden. De single begint met wat klokkenspel en dat is vooral erg onschuldig dankzij de vocals. Al snel komen heel wat meer instrumenten in het geheel en bloeit het nummer open richting een sprookjesachtig refrein. Je voelt je in een bos waarbij de zon door de bladen op je gezicht schijnt en daardoor begin je heel gelukzalig in het rond te huppelen. Dat “So Simpatico” weer sterk werk is van Villagers, is een understatement. Deze band blijft alleen maar beter worden.

Fever Dreams, het vijfde album van Villagers, verschijnt op 20 augustus. De band speelt ook op Down The Rabbit Hole in Nederland.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Villagers – Fever Dreams (★★★★): Tussen droom en daad

‘I was a dreamer / Staring out windows / Out on the main street / That’s where the dream goes’, zo klonk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "The First Day"

Om de twee à drie jaar verschijnt er eens een nieuwe plaat van de Ieren van Villagers. Het project van Conor O’Brien…
LiveRecensies

Villagers @ La Madeleine: Gerijpt als een goeie wijn

Op papier kon het hautain en misschien zelfs wat vooringenomen klinken om je nieuwe plaat volledig te spelen, maar het getuigt van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.