AlbumsRecensies

Lolo Zouaï – High Highs to Low Lows (★★★): Niet hoog, niet laag, maar ergens daartussen

De Frans-Algerijnse r&b-zangeres Lolo Zouaï – die momenteel in New York woont – is populair in de Verenigde Staten en Frankrijk. Ook op sociale media heeft ze een grote fanbase. In België geniet ze voorlopig nog geen grote bekendheid. Daar had dit album verandering in kunnen brengen, maar dat doet het jammer genoeg niet. De nieuwe songs zijn wat doorsnee en niet puur genoeg om te kunnen overtuigen.

Zouaï’s muziek is het best te omschrijven als bezwerende r&b met een sterk popgehalte. Voeg daar nog eens Arabische invloeden en tweetalige, persoonlijke lyrics aan toe, en je krijgt de succesformule van Lolo Zouaï. High Highs to Low Lows is haar eerste album. Vier van de twaalf nummers werden al eerder uitgebracht als singles. Die volgden allemaal bovenstaande formule, en waren dus ook veelbelovend.

Titeltrack “High Highs to Low Lows”, één van die singles, bijt de spits af. Dat is met recht en reden haar populairste nummer. Het is oprecht, heeft een refrein dat perfect is om mee te zingen, en blijft dankzij de beat nog lang nazinderen. “Chevy Impala” is, net als het vorige week uitgekomen “Ride”, één van de meest catchy r&b-tracks van het album. Nieuwkomer “Out The Bottle” daarentegen is er eentje van dertien in een dozijn. Hierop blijven haar gewoonlijke invloeden achterwege, en dat is een gemis. Dergelijke nummers zonder pit zijn er helaas nog meer. Te veel gepruts aan haar stem en een overload aan effectjes werken storend. Lolo Zouaï heeft al die extra’s ook helemaal niet nodig, integendeel, hierdoor wordt ze net moeilijk te onderscheiden van andere mainstream popzangeressen.

Verder zitten er ook rustigere nummers bij. De gekende singles “Desert Rose” en “Blue” blijven hun waarde bewijzen – dat zijn eerlijke, mellow nummers die een plaatsje in ieders playlist verdienen. Hier toont Zouaï wat ze in haar mars heeft. Voor haar lyrics put ze inspiratie uit haar eigen, bewogen leven. Zo zingt ze in die eerste over haar gemengde afkomst, en in de andere over heimwee. Haar stem komt hier ook beter uit. Afsluiten doet ze met “Beaucoup”, een ingetogen, emotioneel en volledig in het Frans gezongen liedje. Hiervoor lijkt ze de mosterd gehaald te hebben bij Coeur de Pirate, en dat was geen slechte keuze – ook al past dat naïeve en onschuldige niet echt in het rijtje.

Op High Highs to Low Lows is het pad te horen dat Lolo Zouaï tot nu toe al aflegde. Wij zijn fan van haar oude nummers, maar de meeste nieuwe tracks kunnen door ons niet echt gesmaakt worden. Hopelijk gaat ze in de toekomst verder met haar signature vibe, die heel veel potentieel heeft. Met dit album scheert ze geen hoge toppen, maar low lows zitten er nu ook weer niet bij. Lolo Zouaï’s debuut bevindt zich ergens tussenin.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Lolo Zouaï - PLAYGIRL (★★): Op zoek naar de speelsheid

Enkele jaren stond Lolo Zouaï achter de toog bij een hamburgerketen in New York, waar ze droomde over haar grote doorbraak als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "pl4yg1rl"

We hebben er lang op moeten wachten, maar het tweede album van Lolo Zouaï heeft een naam en datum gekregen. Binnen precies…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.