Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Zephyr Bones – “No One”

© Marc Cusco

Na ettelijke jaren radiostilte zijn de muzikanten van The Zephyr Bones eindelijk terug van weggeweest. De uit Barcelona afkomstige psychedelische rockband debuteerde reeds in 2015 met hun ep Wishes/Fishes, waarna twee jaar later hun eerste langspeler Secret Places het levenslicht zag. Ze haasten zich met andere woorden niet bij het maken van muziek, maar dat reflecteert zich ook in het eindresultaat: gelaagde, complexe en dromerige rockmuziek, steeds voorzien van een strak ritme. Met “No One” krijgen we nu een voorproefje van hun nieuwe album Neon Body, dat in oktober zal verschijnen.

Er wordt geen tijd verspild aan een intro en ze vliegen er meteen in met een pittig tempo dat de rest van het nummer wordt aangehouden. Funky gitaarakkoorden verzorgen de melodie terwijl de basgitaar en drums strak op elkaar inspelen. Voeg daar een retro synthesizer en de hoge, galmende zang van zangers Silva en Tkalcic aan toe en er ontstaat een spetterende zomercocktail. Er lijkt wel wat inspiratie geput te zijn uit bands als Parcels of The Whitest Boy Alive, maar toch weten de Spanjaarden hier hun geheel eigen draai aan te geven. In het eindstuk focussen ze volledig op instrumentatie, waar hun muzikale kunde nogmaals duidelijk wordt, en afsluiten doen ze even abrupt als ze begonnen zijn. Met “No One” wordt een korte, krachtige zomersingle neergezet: we wanen ons meteen op het strand, zelfs met regendruppels die buiten tegen het raam tikken. The Zephyr Bones, een band waar we hopelijk snel meer van te horen krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose - "Within"

De bandnaam Maida Rose klinkt opvallend internationaal, maar de weinig verhullende namen van bandleden Roos Meijer en Javièr den Leeuw geven snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.