Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Zephyr Bones – “No One”

© Marc Cusco

Na ettelijke jaren radiostilte zijn de muzikanten van The Zephyr Bones eindelijk terug van weggeweest. De uit Barcelona afkomstige psychedelische rockband debuteerde reeds in 2015 met hun ep Wishes/Fishes, waarna twee jaar later hun eerste langspeler Secret Places het levenslicht zag. Ze haasten zich met andere woorden niet bij het maken van muziek, maar dat reflecteert zich ook in het eindresultaat: gelaagde, complexe en dromerige rockmuziek, steeds voorzien van een strak ritme. Met “No One” krijgen we nu een voorproefje van hun nieuwe album Neon Body, dat in oktober zal verschijnen.

Er wordt geen tijd verspild aan een intro en ze vliegen er meteen in met een pittig tempo dat de rest van het nummer wordt aangehouden. Funky gitaarakkoorden verzorgen de melodie terwijl de basgitaar en drums strak op elkaar inspelen. Voeg daar een retro synthesizer en de hoge, galmende zang van zangers Silva en Tkalcic aan toe en er ontstaat een spetterende zomercocktail. Er lijkt wel wat inspiratie geput te zijn uit bands als Parcels of The Whitest Boy Alive, maar toch weten de Spanjaarden hier hun geheel eigen draai aan te geven. In het eindstuk focussen ze volledig op instrumentatie, waar hun muzikale kunde nogmaals duidelijk wordt, en afsluiten doen ze even abrupt als ze begonnen zijn. Met “No One” wordt een korte, krachtige zomersingle neergezet: we wanen ons meteen op het strand, zelfs met regendruppels die buiten tegen het raam tikken. The Zephyr Bones, een band waar we hopelijk snel meer van te horen krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze - "YKWIM"

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.