Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Zephyr Bones – “No One”

© Marc Cusco

Na ettelijke jaren radiostilte zijn de muzikanten van The Zephyr Bones eindelijk terug van weggeweest. De uit Barcelona afkomstige psychedelische rockband debuteerde reeds in 2015 met hun ep Wishes/Fishes, waarna twee jaar later hun eerste langspeler Secret Places het levenslicht zag. Ze haasten zich met andere woorden niet bij het maken van muziek, maar dat reflecteert zich ook in het eindresultaat: gelaagde, complexe en dromerige rockmuziek, steeds voorzien van een strak ritme. Met “No One” krijgen we nu een voorproefje van hun nieuwe album Neon Body, dat in oktober zal verschijnen.

Er wordt geen tijd verspild aan een intro en ze vliegen er meteen in met een pittig tempo dat de rest van het nummer wordt aangehouden. Funky gitaarakkoorden verzorgen de melodie terwijl de basgitaar en drums strak op elkaar inspelen. Voeg daar een retro synthesizer en de hoge, galmende zang van zangers Silva en Tkalcic aan toe en er ontstaat een spetterende zomercocktail. Er lijkt wel wat inspiratie geput te zijn uit bands als Parcels of The Whitest Boy Alive, maar toch weten de Spanjaarden hier hun geheel eigen draai aan te geven. In het eindstuk focussen ze volledig op instrumentatie, waar hun muzikale kunde nogmaals duidelijk wordt, en afsluiten doen ze even abrupt als ze begonnen zijn. Met “No One” wordt een korte, krachtige zomersingle neergezet: we wanen ons meteen op het strand, zelfs met regendruppels die buiten tegen het raam tikken. The Zephyr Bones, een band waar we hopelijk snel meer van te horen krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.