Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “dancing in the kitchen”

© Stefan Kohli

Al jaar en dag vormt de Amerikaanse band LANY onze vaste leverancier van zoete synthpopsongs waarop het gebroken hart van zanger Paul Jason Klein de hoofdrol vervult. Na drie albums en evenveel ep’s weten we wel wat we van het drietal kunnen verwachten, maar ondanks dat slaagt de band er keer op keer weer in een catchy popsong af te leveren die mogelijk ongewild in je hoofd blijft ronddwalen. Met “I Quit Drinking“, een samenwerking met countryzangeres Kelsea Ballerini, doorbrak de band alvast de stilte, maar inmiddels spreken ze van een compleet nieuw tijdperk en daar hoort natuurlijk een nieuw album bij.

“dancing in the kitchen” is de eerste single van het nieuwe album dat hoogstwaarschijnlijk later dit jaar verschijnt en klinkt eigenlijk niet zo anders dan wat we al van de band hoorden in het verleden. LANY neemt weinig risico’s en blijft vooral vasthouden aan zijn succesformule. Jammer, want na een periode waarin iedereen zo geïsoleerd was, hadden we toch wat meer experiment verwacht van de Amerikanen. Desalniettemin is ook deze single weer een bijzonder fijne popsong die je al bij het tweede refrein kan meezingen. Als er dan toch iets is dat ons wist te verrassen, dan is het dat Paul Klein voor het eerst gelukkig klinkt. Zijn gebroken hart lijkt hij ingeruild te hebben voor verliefdheid en we gunnen het de man van harte. Draai de volumeknop maar helemaal open en verander je keuken in een intieme club terwijl je ‘swear the only one I want is you / and it doesn’t matter what we do’ uit volle borst meezingt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & 220 KID - "Stupid Feelings"

Met drie platen en evenveel ep’s op zak, heb je als band wel wat verwachtingen in te lossen. De zielenroerselen van frontman…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – "Me Myself and Dollar Hell"

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.