Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ed Nash – “Plumes”

Ed Nash, de stille kracht achter de indiegroep Bombay Bicycle Club, beleefde afgelopen winter een van de soberste winters die hij ooit heeft gekend. Wat is het resultaat? Een nieuwe reeks muziek en ditmaal onder zijn eigen naam. De single “Plumes” is al de vijfde in het rijtje met als grootste klepper “Think You Feel the Same”. Hierop hoor je de pure stem van Ed Nash die heel erg lijkt op de immer mooie stem van Sufjan Stevens in zijn hoogdagen. Inhoudelijk gaat de nieuwe single over optimisme, losbreken en vooruitkijken naar betere dingen. Filmisch gesteld: blauwe lucht, vogels die opvliegen en de zomer die aanbreekt.

De single begint met een zomerse gitaarlijn die gedurende drie minuten behouden wordt. De stem van de zanger trekt meteen alle aandacht naar zich toe met een van de beste stemmen uit indieland, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Naarmate het nummer vordert, wordt het al snel duidelijk dat het geen hoogvlieger wordt mede door de clichédrums. Uiteindelijk constateren we dat het een doorsnee indiezomerlied is dat alles behalve een memorabele indruk nalaat. Voor doorsnee en middelmatig hadden we niet gedacht bij Ed Nash terecht te komen, maar met deze single bewijst hij het jammerlijke tegendeel.

Nieuws over een volledig album is er nog niet, al lijkt hij met vijf singles wel op weg te zijn naar een langspeler.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Liz Lawrence - "Where the Bodies Are Buried"

Britse multi-instrumentaliste Liz Lawrence verdiende het afgelopen decennium haar muzikale strepen bij indie cultgroep Bombay Bicycle Club. Hiermee tourde ze de wereld…
AlbumsRecensies

Bombay Bicycle Club – Everything Else Has Gone Wrong (★★½): Niet geheel noodzakelijk

Intussen nipt een jaar geleden kwam Bombay Bicycle Club met het blijde nieuws dat ze van plan waren om terug muziek te…
InterviewsUitgelicht

Interview Bombay Bicycle Club: 'Je wil niet dat de band je gek maakt'

Bombay Bicycle Club is terug! Hun nieuwe album Everything Else Has Gone Wrong betekent het einde van een drie jaar lange winterslaap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.