Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lotus Eater – “Obliterate” (feat. Oli Sykes)

Het Britse gitaargeweld van Lotus Eater gaat al een paar jaar mee, maar kreeg pas een serieuze populariteitsboost dankzij een bepaalde samenwerking. Toen de mannen helemaal op het einde van 2019 opdoken op Music to listen to~dance to~blaze to~pray to~feed to~sleep to~talk to~grind to~trip to~breathe to~help to~hurt to~scroll to~roll to~love to~hate to~learn Too~plot to~play to~be to~feel to~breed to~sweat to~dream to~hide to~live to~die to~GO TO van Bring Me the Horizon – ja, de muziek klonk even vaag als de albumtitel doet vermoeden – was het hek helemaal van de dam. Het is hoogstwaarschijnlijk ook daarom dat de connectie tussen het drietal en BMTH-frontman Oli Sykes zo sterk is. Geen verrassing dus dat die laatste nu opduikt op “Obliterate”, de derde single van Lotus Eaters debuutalbum Where The Body Goes dat er binnen een maandje aankomt.

Het recept van de samenwerking tussen de mannen is dan ook redelijk simpel: stevige gitaren, strakke drums en hele rauwe stemmen die eerder neigen naar schreeuwen dan zingen. Met een spervuur aan gitaargeweld worden we meteen kopje onder geduwd terwijl frontman Paul Collins in ons oor staat te roepen. Af en toe komt ook Oli eens piepen en dan klinkt het geheel al wat mysterieuzer. Gek genoeg is zijn inbreng niet eens zo duidelijk, want in “Obliterate” zit het ‘m vooral in de vele verschillende riffs die op ons worden afgevuurd. Door de stevigheid is de track misschien niet het toegankelijkste liedje dat je vandaag zal horen, maar mocht je nog niet helemaal wakker zijn, dan zal dat nu ongetwijfeld wel het geval zijn.

Op 23 juli verschijnt Where the Body Goes, de nieuwe plaat van Lotus Eater waaruit “Obliterate” de derde single is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2198 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Happier" (feat. Oli Sykes)

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "Believe The Hype" (feat. Oli Sykes)

Geboren en getogen in Bengbu, China, verhuisde Alice Longyu Gao in 2012 naar de Verenigde Staten om haar droom als zangeres na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IC3PEAK - "VAMPIR" (feat. Oli Sykes)

Het is intussen al meer dan een jaar geleden, maar net op de valreep van 2021 brengt IC3PEAK nog nieuwe muziek uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.