Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shea Diamond – “Smile”

Shea Diamond werd geboren toen haar moeder slechts veertien jaar oud was en toen ze zelf zo oud was, liep ze weg van huis, waarna ze terecht kwam bij pleeggezinnen. Ondanks dat de transactiviste al vroeg wist dat ze zich als vrouw identificeerde, voelde ze toch druk om zich mannelijk te gedragen, bijvoorbeeld doordat ze in het kerkkoor de kritiek kreeg dat ze te hoog zong. Na het overvallen van een winkel (om sex reassignement surgery te kunnen betalen) kwam Diamond in de gevangenis terecht, waar ze werd vernederd en misgenderd. Ze schreef er ook “I Am Her”, haar debuutsingle, en bracht sindsdien een handje vol nummers uit (o.a. met Tom Morello).

“Smile” is een liedje dat voor een glimlach tot aan je oren zorgt. Het nummer is een mix tussen soul, r&b en gospel, zoals we van Shea Diamond gewoon zijn. De ritmische percussie zorgt ervoor dat “Smile” heel dansbaar wordt en de warme blazers brengen een hoop extra sfeer met zich mee. Het geheel doet wat denken aan Mardi Gras en met onze ogen dicht zien we dan ook een hoop parels, pluimen en kleurrijke outfits voor ons. “Smile” is een feelgood song die je een hart onder de riem steekt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smile - "Call My Name" (feat. Robyn)

Met haar frisse vocals zorgt Robyn zeker en vast voor een glimlach tijdens het beluisteren van het nieuwe “Call My Name”. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wolf Alice – Blue Weekend (★★★★): Meer dromerig, minder rockend

De Engelse rockers van Wolf Alice knokten zich zes jaar geleden een plek in de schijnwerpers met het lovend onthaalde debuut My…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice - "Smile"

Het langverwachte derde album van de Britse band Wolf Alice komt steeds dichterbij. Het onlangs aangekondigde album Blue Weekend wordt de opvolger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.