Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Declan Welsh and The Decadent West – “Parisian Friends”

© Sedona May

Het is alweer een goeie twee jaar geleden sinds debuutplaat Cheaply Bought, Expensively Sold van Declan Welsh and The Decadent West het levenslicht zag. In de tussentijd kon de groep wel een plekje verzilveren op Glastonbury en dus werd het tijd voor wat nieuwe muziek. Er verscheen vorig jaar al een ep en ook dit jaar zou de band eentje uitbrengen, met “Parisian Friends” hoor je daar een tweede voorsmaakje uit, nadat we met “Another One” eerder een ballad kregen, en deze klinkt furieus en strak.

Met een heerlijke riff schiet de single zonder veel pauze op gang. Je hoort al meteen een heel aanstekelijke gitaarlijn en zo wordt het ook heel lastig om stil te blijven staan. De band probeert dan ook om de pre-corona fun van concerten in hun songs te steken en dat is op deze “Parisian Friends” zeker gelukt. Na een goeie opbouw, volgt een heel erg meebrulbaar refrein dat je zo al live voor je kan zien. En natuurlijk knalt de band op het eind nog eens extra door met een heerlijke solo en zo blijft Declan Welsh and The Decadent West op een sterk niveau nummers serveren.

Instagram / TwitterSpotify / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3677 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Declan Welsh & The Decadent West @ Trix (Bar): Dansbare indierock met een boodschap

Wanneer je het label ’the future of Scottish Rock Music’ opgeplakt krijgt, kan dat gewicht op de schouders al eens beginnen doorwegen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.