Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “GRONDLEGGERS”

© CPU – Bert Savels

‘STIKSTOF / een crew uit de duizend / en duizend is de postcode / dat was duidelijk,’ scandeert Jazz op STIKSTOFs nieuwe “GRONDLEGGERS”. Met de N geborduurd waanden Omar G (een beetje bekender als hij Zwanger is), Jazz, Astrofisiks en live bijgestaan door DJ VEGA zich al sinds 2010 een weg doorheen het rijke Brusselse hiphoplandschap en oh wat ademen ze onze hoofdstad. Ze rappen over wijk en stad, over het leven en de problemen in de grootstad. Dit in combinatie met de vaak even dromerige als knetterharde beats, zette het collectief prominent op de kaart met het in 2018 uitgebrachte Overlast.

De grondleggers van Nederlandstalige Brusselse hiphop zijn weer even eerlijk als voorheen. Ze bekogelen je met hun onaangeraakte herinneringen van opgroeien in BXL. ‘Shit paffen, witwassen, fiets jatten / hele leuke wijk, maar ge zou der effe niks snappen’ klinkt het. Jazz en Zwangere Guy spitten ieder een helft, maar vullen elkaar evenzeer aan. We krijgen, net als bij “AMBRAS” een hard en nogal direct refrein waarin ze dit keer met z’n tweeën onomwonden oppiepen dat de politie zijn plan maar moet trekken. Wij zijn wel klaar voor een nieuwe Overlast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.