Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “GRONDLEGGERS”

© CPU – Bert Savels

‘STIKSTOF / een crew uit de duizend / en duizend is de postcode / dat was duidelijk,’ scandeert Jazz op STIKSTOFs nieuwe “GRONDLEGGERS”. Met de N geborduurd waanden Omar G (een beetje bekender als hij Zwanger is), Jazz, Astrofisiks en live bijgestaan door DJ VEGA zich al sinds 2010 een weg doorheen het rijke Brusselse hiphoplandschap en oh wat ademen ze onze hoofdstad. Ze rappen over wijk en stad, over het leven en de problemen in de grootstad. Dit in combinatie met de vaak even dromerige als knetterharde beats, zette het collectief prominent op de kaart met het in 2018 uitgebrachte Overlast.

De grondleggers van Nederlandstalige Brusselse hiphop zijn weer even eerlijk als voorheen. Ze bekogelen je met hun onaangeraakte herinneringen van opgroeien in BXL. ‘Shit paffen, witwassen, fiets jatten / hele leuke wijk, maar ge zou der effe niks snappen’ klinkt het. Jazz en Zwangere Guy spitten ieder een helft, maar vullen elkaar evenzeer aan. We krijgen, net als bij “AMBRAS” een hard en nogal direct refrein waarin ze dit keer met z’n tweeën onomwonden oppiepen dat de politie zijn plan maar moet trekken. Wij zijn wel klaar voor een nieuwe Overlast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoGo Penguin - "Glimmerings"

Het is intussen weer enkele jaren geleden dat het Britse jazztrio GoGo Penguin een langspeelplaat op de wereld losliet. Niet dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Jazz Brak - "Ronde Cirkels"

Jazz Brak maakt sinds de oprichting in 2010 al deel uit van de Brusselse hiphop groep STIKSTOF. Samen met zijn ‘broeders van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen - "Bed & Breakfast"

In 2017 debuteerde Isolde Lasoen als solo-artieste naast haar drumwerk bij DAAN en Absynthe Minded. Na haar debuut Cartes Postales brengt ze volgend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.