Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “GRONDLEGGERS”

© CPU – Bert Savels

‘STIKSTOF / een crew uit de duizend / en duizend is de postcode / dat was duidelijk,’ scandeert Jazz op STIKSTOFs nieuwe “GRONDLEGGERS”. Met de N geborduurd waanden Omar G (een beetje bekender als hij Zwanger is), Jazz, Astrofisiks en live bijgestaan door DJ VEGA zich al sinds 2010 een weg doorheen het rijke Brusselse hiphoplandschap en oh wat ademen ze onze hoofdstad. Ze rappen over wijk en stad, over het leven en de problemen in de grootstad. Dit in combinatie met de vaak even dromerige als knetterharde beats, zette het collectief prominent op de kaart met het in 2018 uitgebrachte Overlast.

De grondleggers van Nederlandstalige Brusselse hiphop zijn weer even eerlijk als voorheen. Ze bekogelen je met hun onaangeraakte herinneringen van opgroeien in BXL. ‘Shit paffen, witwassen, fiets jatten / hele leuke wijk, maar ge zou der effe niks snappen’ klinkt het. Jazz en Zwangere Guy spitten ieder een helft, maar vullen elkaar evenzeer aan. We krijgen, net als bij “AMBRAS” een hard en nogal direct refrein waarin ze dit keer met z’n tweeën onomwonden oppiepen dat de politie zijn plan maar moet trekken. Wij zijn wel klaar voor een nieuwe Overlast.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview De Beren Gieren: 'Less Is Endless is een plaats waar je het overbodige weglaat en tot de essentie komt'

Geleidelijk aan vindt de Belgische jazzscene zijn weg naar het groter publiek. Namen zoals STUFF. en Dans Dans klinken steeds bekender in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.