Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET – “Library”

© Percy Walker-Smith

Het heeft heel lang geduurd voor de mannen van FEET ons nog eens verwenden met nieuwe muziek, maar nu zijn ze eindelijk terug. De Britten baden in de nonchalance, waardoor hun debuutplaat verrassend verfrissend uitpakte. Nu, bijna twee jaar later, zit er eindelijk nog eens een nieuw project aan te komen. Walking Machine zal binnen een kleine twee maanden op de wereld worden losgelaten. Eerste voorsmaakje “Peace & Quiet” was alvast een korte, maar lekker krachtige belofte dat het opnieuw een klein meesterwerkje zal worden. Het splinternieuwe “Library” lijkt die hoge verwachtingen dan ook opnieuw in te lossen.

Net als de vorige single, kabbelt deze een beetje voort zonder echt op te bouwen naar een hoogtepunt. Dat betekent daarom helemaal niks slecht, want ook “Library” is een kort, maar krachtig nummer geworden. Met een gitaarlijntje dat zichzelf gedurende het hele nummer herhaalt, wordt meteen duidelijk welke richting FEET uit wil. De frontman gebruikt wederom zijn nonchalance om het nummer naar een nieuw niveau te tillen, waana plots alles een beetje stilvalt. De zomerse sound klinkt plots al wat donkerder, maar zo plots als de donkere wolkjes verschenen, zo snel verdwijnen ze ook weer. “Library” zit opnieuw goed in elkaar, waardoor die ep van de Britten een leuke belooft te worden.

Op 6 augustus verschijnt Walking Machine, de nieuwe ep van FEET op Nice Swan Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1353 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Vrolijke, vrolijke vrienden

Dag twee van Left of the Dial en nu gaat het spel pas echt op gang. Om twaalf uur zitten we al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FEET - "Busy Waiting"

De Britten hadden de afgelopen week niet veel te vieren, maar wij breken bij de nieuwe FEET toch in een feeststemming uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.