Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET – “Library”

© Percy Walker-Smith

Het heeft heel lang geduurd voor de mannen van FEET ons nog eens verwenden met nieuwe muziek, maar nu zijn ze eindelijk terug. De Britten baden in de nonchalance, waardoor hun debuutplaat verrassend verfrissend uitpakte. Nu, bijna twee jaar later, zit er eindelijk nog eens een nieuw project aan te komen. Walking Machine zal binnen een kleine twee maanden op de wereld worden losgelaten. Eerste voorsmaakje “Peace & Quiet” was alvast een korte, maar lekker krachtige belofte dat het opnieuw een klein meesterwerkje zal worden. Het splinternieuwe “Library” lijkt die hoge verwachtingen dan ook opnieuw in te lossen.

Net als de vorige single, kabbelt deze een beetje voort zonder echt op te bouwen naar een hoogtepunt. Dat betekent daarom helemaal niks slecht, want ook “Library” is een kort, maar krachtig nummer geworden. Met een gitaarlijntje dat zichzelf gedurende het hele nummer herhaalt, wordt meteen duidelijk welke richting FEET uit wil. De frontman gebruikt wederom zijn nonchalance om het nummer naar een nieuw niveau te tillen, waana plots alles een beetje stilvalt. De zomerse sound klinkt plots al wat donkerder, maar zo plots als de donkere wolkjes verschenen, zo snel verdwijnen ze ook weer. “Library” zit opnieuw goed in elkaar, waardoor die ep van de Britten een leuke belooft te worden.

Op 6 augustus verschijnt Walking Machine, de nieuwe ep van FEET op Nice Swan Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Sit Down"

FEET is bij veel mensen gekend voor ruige punknummers, en debuutalbum What’s Inside Is More Than Just Ham is daar het bewijs van….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Why Would I Lie?"

Met What’s Inside Is More Than Just Ham heeft het Britse FEET niet alleen een van de meest opvallende albumtitels van de afgelopen jaren,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Changing My Mind Again"

Postpunkbandjes uit het Verenigd Koninkrijk; ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk kan dan niet elk collectief rekenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.