Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET – “Peace & Quiet”

© Percy Walker-Smith

Het heeft exact 550 dagen geduurd sinds de laatste release, maar nu is FEET helemaal terug. Het knotsgekke vijftal uit Coventry bracht in 2019 haar debuutplaat What’s Inside is More Than Just Ham uit, met daarop nummers over het uitlaten van de hond, het weer in Engeland en hesp, maar verdween daarna een lange tijd van het strijdtoneel. Met “Peace & Quiet” keert de band nu terug, met nog altijd dezelfde nonchalance, rammelende gitaren en funky baslijntjes. Het klinkt bij FEET misschien allemaal snel snel in elkaar gestoken, maar uiteindelijk klopt het totaalbeeld altijd perfect. Iets dat ook vandaag weer het geval is.

“Peace & Quiet” haalt net niet de kaap van de twee minuten, maar dat maakt ons uiteindelijk helemaal geen moer uit. De rammelbak komt inclusief sputteren snel op gang, met de nonchalante stem van de frontman als diesel. Geen benzine, want na verloop van tijd komt het nummer steeds steviger uit de hoek. De gitaren gaan geleidelijk aan steviger tekeer en ook de rest van de band komt zich moeien met de lyrics. Chaotisch, maar o zo strak. ‘”Peace & Quiet”, that’s what we want’, roepen ze allemaal in koor, en dat kunnen we maar al te goed snappen na het horen van de single. FEET is terug met een single die de band gewoonweg verpersoonlijkt. Daar mogen de jongens alleen maar trots op zijn.

Op 6 augustus verschijnt Walking Machine, de nieuwe ep van FEET op Nice Swan Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

756 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Dog Walking"

FEET is een band die de perfecte middenweg gevonden lijkt te hebben tussen gek en geniaal. Met nummers over hotdogs, het Engelse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat White Family - "Feet"

Het is al stil rond Fat White Family sinds 2016. Wel startten enkele leden van de band projecten zoals Insecure Men en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.