Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aldous Harding – “Old Peel”

© CPU – Kris Kellensx

In 2019 leek het wel alsof Aldous Harding plots met de Noorderzon verdween na de release van haar laatste muzikale wapenfeit Designer, maar dat mogen we eigenlijk redelijk letterlijk nemen. De Nieuw-Zeelandse ruilde haar thuisland in voor het druilerige Wales, waar ze nu schijnbaar aan een nieuwe langspeler heeft zitten sleutelen. Veel info is daar nog niet rond bekend, laat staan een titel en een releasedatum, maar volgens de geruchten op het wereldwijde web zou de vierde plaat van de zangeres in de nabije toekomst het levenslicht zien. We weten niet wat we daar precies van moeten geloven, maar de omstandigheden lijken de roddels enkel maar te bevestigen. Enkele weken geleden kwam Harding met “Revival” letterlijk terug boven water en nu is ze alweer terug met het splinternieuwe “Old Peel”, inclusief alternatieve akoestische B-kant.

De nieuwste creatie van Aldous Harding ligt eigenlijk in de lijn met de muziek die de Nieuw-Zeelandse altijd al maakte, maar klinkt toch een beetje anders. Met een rustig tempo komt “Old Peel” met een redelijk chill sfeertje op gang. Begeleid door flarden van zomerse gitaartjes en een leuke drum gebruikt de zangeres haar stem om je rond haar vinger te winden, wat verrassend goed lukt. Harding klinkt zeer intigrerend, waardoor haar nieuwste exemplaar een soort mysterieuze waas om zich heen krijgt. Als de instrumentatie na verloop van tijd dan nog eens de bovenhand neemt, is het plaatje compleet. “Old Peel” is de perfecte track voor een namiddag in het zonnetje, zeker als die gezellige akoestische versie er nog eens bij komt.

Op 3 maart 2022 speelt Harding in Het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stores - "Bones"

Alvorens Hannah Brown en Sam Warren een tijdje terug Stores oprichtten, waren ze allebei hopeloos verdwaald in het undergroundcircuit van Liverpool. Hannah…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…
LiveRecensies

Aldous Harding @ Ancienne Belgique: Vrouw van weinig woorden

De Ancienne Belgique krijgt niet elke dag een Nieuw-Zeelandse artiest over de vloer. Al moeten we wel eerlijk toegeven dat deze Nieuw-Zeelandse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.