Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RAMAN. – “Talkin'”

RAMAN

© Anton Coene

Anderhalf jaar geleden maakten we kennis met de bluesrock van RAMAN. De Gentse band leverde een smaakvolle ep af waarmee hij een sterke eerste indruk achterliet. Ondertussen is RAMAN. het soloproject van Simon Raman geworden. Wel heeft hij een nieuwe band achter zich staan bestaande uit Alan Gevaert (dEUS) en Teun Verbruggen (Jef Neve, Flat Earth Society), waarmee hij ook deze single opnam. Niet de eerste de beste ritmesectie als je het ons vraagt. We geven dan ook onze welgemeende complimenten aan dit krachtig trio.

“Talkin’” is een hommage aan het volgen van je buikgevoel. Zo horen we dan ook geen voor de hand liggende structuur in het nummer, maar meer een dynamische opbouw naar een climax. Een sfeerscheppende intro geeft meteen de bluesy insteek van de jonge Gentenaar weer. Al snel schiet het nummer op gang en worden we blootgesteld aan scheurende gitaren en knallende drums. Het is een explosief nummer met scherpe kantjes. Met “Talkin'” als bewijsstuk lijkt het nieuwe hoofdstuk van RAMAN. veelbelovend.

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Kaiser Chiefs @ De Roma: Optreden van het dubbele gezicht

Kaiser Chiefs, in 2005 waren ze het van het. De britpopband uit Leeds stond toen dan ook aan de top van hun…
LiveRecensies

Catfish and the Bottlemen @ Trix Club: Rock van formaat

Dat Catfish and the Bottlemen halt houdt in ons land, is een unicum. De Britse band maakte bij elke vorige Europese tournee…
LiveRecensies

RAMAN. @ Minard: Teder gitaargeweld

Donker, hard en doorleefd. Dat is wat RAMAN. ons een dikke twee weken geleden voorschotelde op hun debuut Birth Of Joy. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.